Optimistisch nieuwsoverzicht: supermedicijn bestrijdt AIDS en malaria

Sca Svenska Cellulosa Aktiebolaget Flickr
Foto: Sca-Svenska-Cellulosa-Aktiebolaget, Flickr

AIDS en malaria zijn samen goed voor bijna drie miljoen doden per jaar. Elk spoor dat leidt naar een mogelijk medicijn tegen een van beide ziektes, is daarom uitgesproken optimistisch nieuws. Deze week bleek dat de ziektes niet alleen hun dodelijkheid delen, maar ook enige moleculaire overeenkomsten. Die lijken er nu voor te zorgen dat met één medicijn zowel AIDS als malaria te bestrijden zijn. Het gaat dan om het middel HIV protease inhibitoren. Dit zorgt er voor dat de ontwikkeling van HIV beheersbaar blijkt, en het lijkt ook de ontwikkeling van malaria te remmen.

Van een heel andere orde, maar daarom niet minder optimistisch, was het nieuws dat kinderen en volwassenen eindelijk echt schone billen krijgen. De Nederlandse fabrikant Van Houtum heeft namelijk het eerste Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerd toiletpapier ter wereld geproduceerd: Satino Black . Het is CO2-neutraal toiletpapier op basis van honderd procent gerecycled papier en een milieuvriendelijk productieproces. Toch is het wc-papier net zo zacht en wit is als normaal toiletpapier. Aangezien we hele bossen door het toilet spoelen en de schade van WC-papier aan het milieu groter is dan die van een benzineverslindende Hummer, valt te hopen dat Satino Black snel veel concurrentie krijgt.

VN: Groene energie wordt een klapper

Nu de zonnepanelen net zo snel op de daken groeien als de bladeren aan de bomen, groeide bij mij al het idee dat duurzame energie sterk in opkomst is. En die indruk wordt deze week bevestigd door de Verenigde Naties (VN). In een nog niet gepubliceerd rapport van het IPCC waar persbureau Reuters de hand op wist te leggen, stelt de VN dat de kosten voor energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind fors zijn gedaald en dat serieuze technologische doorbraken er voor zullen zorgen dat het rendement van duurzame energie sterk zal stijgen. De discussie over kern- en kolenenergie zou over 10 jaar wel eens heel gedateerd kunnen zijn.

Tenslotte opmerkelijk nieuws op hetkanWel deze week: slagers bleken op tarwe gebaseerde hamburgers lekkerder te vinden dan de van vlees gemaakte alternatieven. Bij een hamburgersmaaktest kozen 20 slagers unaniem voor de hamburger die deels plantaardig was. De hamburger gemaakt van tarwemeel deed blijkbaar niks af aan de knapperige malsheid van de hamburger.

Kortom duurzame energie breekt door, C2C-toiletpapier maakt onze billen nog schoner en tarweburgers verleiden zelfs slagers. Hoe groen wil je de week hebben?

Bronnen: Livesciences.com, Reuters, Duurzaam Nieuws en hetkanWel

Lees ook:

96% minder AIDS door behandeling met virus

De stad van de toekomst ligt in de woestijn en zit vol allochtonen

Farmville met echte dieren

Over de schrijver

7 reacties op “Optimistisch nieuwsoverzicht: supermedicijn bestrijdt AIDS en malaria”

  1. Hallo allemaal! Ik leef de afgelopen 3 jaar met het genitale herpesvirus Ik ben net genezen door Dr. Ogala met zijn kruidengeneesmiddel. Ik leef nu een gelukkig leven. neem contact met hem op via whatsapp + 2348052394128 voor hulp..

  2. Mijn leven is mooi vanwege jou Mein Helfer. Leg jezelf in mijn leven als een kaarslicht in het donker. Je hebt me de betekenis van het geloof met je woorden getoond. Ik weet zelfs wanneer ik de hele dag huilde, denk hoe je goed kan worden. Je was niet aan het slapen. Je bent voor mij schat. Ik contacteerde het Itua kruidencentrum in West-Afrika. Een vriend van mij hier in Hamburg, komt ook uit Afrika. Ze vertelde me over Afrika kruiden, maar was nerveus. Ik ben echt bang als het naar het Afrikaanse komt omdat ik veel van de dingen over hen hield vanwege hun christendom, ik bid tot God voor richting, ik neem de stoute stap en contacteer hem op email en ga naar whatsapp, vraag of ik kan overkomen voor de behandeling of wil een bezorging, ik zei dat ik hem wil ontmoeten, ik koop 2ways kaartje naar Afrika om Dr te ontmoeten Itua, ik ging daar en ik was sprakeloos Van mensen die ik daar zag. Patience, zieke mensen. Het is een god gestuurd naar de wereld, ik vertelde mijn pastoor over wat er in pastor Bill Scheer is. We hebben een geweldige Real Battle With Spirit En Flesh.worship diezelfde nacht, Hij bidt voor mij en vraagt ​​mij om te leiden, ik heb 2 weken en 2 dagen in Afrika doorgebracht in Dr Itua Herbal Home. Na de behandeling vraagt ​​hij mij om zijn verpleegster te ontmoeten voor de HIV-test toen ik het deed was negatief , Ik vraag het met mijn vriend om me naar het nabijgelegen ziekenhuis te brengen als ik daar ben, het was negatief. Ik was overwhelmd Met het resultaat, maar gelukkig in mij. We gingen naar Dr Itua, ik dank hem maar ik verklaar hem dat ik niet genoeg heb om mijn voorstelling te tonen, hij begrijpt mijn situatie maar belooft hem om het goede werk van zijn te bewijzen. God dank je voor mijn lieve vriend, Emma Ik weet dat ze dit nu kan lezen, ik wil dank u zeggen. En een grote dank aan Dr Itua Herbal Center. Hij gaf me zijn kalender die ik op mijn muur in mijn huis plaatste. Dr Itua kan ook de volgende diagnose genezen … Kanker, Hiv, Herpes, Hepatitis B, Leverinflammatoire, Diabetis, U kunt hem contact opnemen via e-mail of whatsapp, @ .. drituaherbalcenter @ gmail.com, telefoonnummer .. + 2348149277967 .. Hij is leuk Doc, Praat met hem mooi. Ik weet zeker dat hij ook naar je luistert.

Reacties zijn uitgeschakeld.