Optimistische mensen hebben betere cholestrol

3640637459 7Ba11A1Fda
Foto: D Sharon Pruitt, Flickr

Vorig jaar bleek al uit onderzoek dat optimisme goed is voor je hart. Nu komt er een ander brokje bewijs bij dat er een duidelijk verband is tussen een zonnige kijk op het leven en gezondheid: optimistische mensen hebben namelijk meer HDL in hun bloed. HDL is een stof die wel “goede cholestrol” wordt genoemd, omdat wetenschappers denken dat het een beschermende werking heeft voor hart en bloedvaten.
Het onderzoek werd gepubliceerd in het American Journal of Cardiology, en is volgens een van de onderzoekers, dr. Julia Boehm, “een nieuw stukje bewijs dat aangeeft dat onze psychologische welzijn en fysieke gezondheid met elkaar zijn verbonden. Op een optimistische wijze de wereld bekijken heeft waarschijnlijk gunstige effecten op onze gezondheid.”
De onderzoekers zijn nog voorzichtig in hun conclusies, omdat ze op basis van het onderzoek niet met zekerheid kunnen zeggen of een optimistische inslag je gezond maakt, of dat optimisme een gevolg is van een betere gezondheid. Ook hebben optimistische mensen überhaupt vaker een gezonde levensstijl.
Volgens een andere expert die niet verbonden is met het onderzoek, Dr. Hilary Tindle, lijkt het erop dat een “vooruitkijkende, positieve attitude grote gevolgen heeft voor verschillende delen van je leven.”
Bron: Reuters
Lees ook
Wedstrijd voor duurzame mode-ondernemers & enthousiastelingen
Avocado-dieet geeft grotere kans op IVF succes
9 manieren om gezonder te leven zonder sportschool

Over de schrijver