Organisch droomhuis van gerecycled materiaal

Op Idealize.nl schrijven we vaak over architectonische hoogstandjes: van eetbare restaurants tot huizen van Lego, en van waterhuizen tot vertical farms. Hoewel veel van deze gebouwen nog in de conceptuele fase zitten, worden wij er erg vrolijk van. Thinkstyler mmrijn kwam met een wel heel apart gebouw: een duurzaam sprookhuis.

De Mexicaanse artiest Octavio Ocampo ontwerpt huizen die organische vormen hebben gemaakt zijn van gerecycled materiaal. In dit huis waan je jezelf in een sprookjeswereld.

Sprookjeswereld

Een jong stel met twee kinderen uit Mexico City wilde iets compleet anders toen ze tot de ontdekking kwamen dat het gewone leven in een rijtjeshuis niets voor hun was. Ze hadden een goede baan en dus genoeg geld om het roer om te gooien.  Ze lieten door de architect Arquitectura Organanica een huis bouwen waarbij zij volledig geïntegreerd met de natuur konden leven. Het doel van dit project was het nabootsen van een slakkenhuis, waarbij je het gevoel krijgt dat je in een sprookjeswereld loopt.

Thema huis

Niet alleen dit jonge stel woont in een uniek thema huis, ook de bekende Mexicaanse artiest Octavio Ocampo heeft een themahuis laten bouwen op het kleine Mexicaanse eiland ‘Isla Mujeres’ . Het huis is gebouwd van verschillende materialen (beton, recyled en gevonden scheepsmateriaal) en op traditionele manier afgewerkt.

Meer foto’s op Idealize.nl

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020