Orka’s gevangen onder zeeijs


Een groep van zo’n twaalf orka’s is ten noorden van Canada vast komen te zitten onder een groot stuk zeeijs. De lokale gemeenschap heeft de hulp van buitenaf ingeroepen om de dieren uit hun benarde situatie te bevrijden. De burgemeester, Peter Inukpuk heeft bij de Canadese overheid aangedrongen om ijsbrekers te sturen.
(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Lees het hele artikel op Trouw
Lees ook
Hond redt walvis
Publiek ontcijfert orka-taal
5 plaatsen waar de plastic tas verboden is

Over de schrijver

2 reacties op “Orka’s gevangen onder zeeijs”

  1. Let ook even op de oorzaak, dat de orca's zo noordelijk komen.
    Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) zal het in de toekomst vaker gebeuren dat orka's en andere walvissen vast komen te zitten. Dat heeft alles te maken met klimaatverandering. Het is ongebruikelijk dat orka's in deze tijd van het jaar in de Hudsonbaai zwemmen, zegt het WNF. Het is nu relatief warm waardoor er tot een paar dagen geleden amper ijs was. Ineens begon het te vriezen. Milde temperaturen die plots omslaan, duiden volgens de natuurorganisatie op klimaatverandering.
    http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/20
    En maar compenseren, toch?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020