109 jaar oude man breidt truien voor pinguïns

PinguïnsDat leeftijd in sommige gevallen niet uitmaakt, bewijst de 109 jaar oude Australische man Alfred Date. Hij heeft talloze truien gebreid voor pinguïns die getroffen zijn door een olieramp.

Problemen voor pinguïns door olieramp

Na een olieramp kunnen pinguïns in de problemen raken doordat zijn veren aan elkaar plakken en er water in de binnenste lagen terechtkomt. Met als gevolg dat de kleine pinguïns het koud krijgen en meer gewicht met zich meedragen.
Pinguïn Met Gebreide Trui
Alfred Date woont in een bejaardentehuis en werd door de zusters gevraagd of hij Victoria’s Phillip Island Penguin Foundation wilde helpen met breien. Inmiddels heeft hij genoeg truitjes voor de pinguïns gemaakt, dus breien doet hij nu voor zijn vele kleinkinderen.
Bekijk hier het interview van Nine News met Alfred Date.
Lees ook: Truien voor geredde kippen van legbatterijen.

Over de schrijver

3 gedachten over “109 jaar oude man breidt truien voor pinguïns”

  1. scheit
    foeuriaytiwohtihrwi0[rh4ihfrhsuofudhuilhn ujhiguhouhoiuhit[0[whri0jhiyhi5yhiyhit[yh5ihuihduihufhuhuwsuhuigedgretretretrtrtkgmrfuirsuihrigurgeuwaruhepwrhue3pwi;q5hrup;24fouw5gtrhfojjglfk;eaqtgtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

  2. Zo ontzettend hartverwarmend. Zo ontzettend empathisch. Zo ontzettend sympathiek. Driemaal een diepe buiging voor deze meneer. Diep respect voor deze oude, wijze man.

Reacties zijn gesloten.