Oude Postkantoor op de Neude wordt ere-podium voor groene initiatieven

Festival Voor Groene Initiatieven
Matthijs Sienot Op Festival Het Groene Peloton
Als student kwam ik vaak in het postkantoor aan de Neude in Utrecht. Nooit had ik toen gedacht dat ik hier nog eens een feestje voor de duurzame economie zou organiseren… Maar gisteren gebeurde dat wel, bij Festival Het Groene Peloton. Hier werden prijzen uitgereikt aan de meest inspirerende duurzame initiatieven voor een klimaatneutraal Utrecht. De gemeente heeft fikse ambities om klimaatneutraal te worden, maar dat kan ze niet alleen. Het lukt alleen samen met bedrijven én bewoners in de stad.

Als raadslid opperde ik daarom vorig jaar al om een ere-podium op te richten voor die initiatieven die onze stad vergroenen. Want een steeds breder groen peloton aan bewoners, bedrijven en jonge ondernemers brengt duurzaam Utrecht in beweging.
Zelf dacht ik aan een gala, maar het werd uiteindelijk een festival. Ook prima, Utrecht is tenslotte een echte festival stad. En de locatie was prachtig: het oude postkantoor op de Neude blijkt een ideale plek voor een feest.

Als initiatiefnemer voor het festival mocht ik de prijs uitreiken aan het beste bewonersinitiatief. Gelukkig koos het publiek, want ik vond alle drie genomineerden erg sterk. De uiteindelijke winnaar werd ‘Waterzijdig inregelen van verwarming’. Binnen dit project zijn ROC-leerlingen opgeleid om Utrechtse bewoners te adviseren over een betere werking van hun verwarming.

Maar zoals ik al zei: alle genomineerden waren kansrijk. Gelukkig hebben we de filmpjes nog…
Gebruik het password: peloton.

SolyLuna

SolyLuna from BLONKFILM on Vimeo.

Waterzijdig inregelen verwarming

Waterzijdig inregelen verwarming from BLONKFILM on Vimeo.

Rosariumbuurt gaat voor duurzaam

Rosariumbuurt gaat voor duurzaam from BLONKFILM on Vimeo.

Matthijssienot_KleinMatthijs Sienot is raadslid voor D66 Utrecht. Volg @matthijssienot ook op Twitter en Facebook.

hetkanWel moedigt een open discussie aan over een duurzame samenleving. Ben jij politiek actief of zie je duidelijk voor je hoe we de wereld groener, eerlijker en leuker kunnen maken? Neem contact op met onze redactie over plaatsing van je opiniestuk.

Over de schrijver