OV-reis betalen met plastic flesjes? OV-bedrijf Rotterdam ziet het wel zitten

OV-tegoed voor plastic. Foto: still uit youtube video
OV-tegoed voor plastic. Foto: still uit youtube video
In Bejing is het een succes speciale automaten waar je plastic flesjes kunt inleveren. Voor de flesjes krijg je OV-tegoed waar je mee kunt reizen. Het Algemeen Dagblad vroeg aan de Rotterdamse OV-organisatie RET wat zij van het idee vinden. De RET gaat graag in gesprek met een organisatie die dit ook voor de Rotterdamse metro zou kunnen realiseren.
“Een goed idee, want reizen met het ov in combinatie met het recyclen van afval is dubbel duurzaam,” zegt een woordvoerder in het AD Rotterdams Dagblad. “Als een partij ons benadert met het voorstel om te kijken of we dit systeem ook in de Rotterdamse metro kunnen introduceren dan gaan wij graag in gesprek.”
De prijs is nog wel een probleem: voor 1 kg plastic betalen afvalbedrijven 15 cent. Je moet heel wat flesjes inleveren voordat je dat bedrag bij elkaar hebt gespaard. Volgens Dick Hoogendoorn van de overkoepelende organisatie van afvalbedrijven kan het een goede manier zijn om Rotterdammers erop te wijzen dat zij hun afval moeten scheiden. “Ik zie het meer als een soort promotie-activiteit,” legt hij uit. “Het lijkt op de actie waarbij je een reis kunt winnen als je lege batterijen inlevert.”
Lees het hele artikel in het AD
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Amsterdammers vissen voor design boot van plastic afval
Infographic: de gevaarlijkste dieren van de Middellandse Zee

Over de schrijver