Deze schoenen zijn gemaakt van paddestoelenleer

Als je een herfstwandeling maakt kom je ze in alle vormen en maten tegen: paddestoelen. Binnenkort kan je ze ook in andere seizoenen en verschijningsvormen vinden. Het bedrijf Life Materials maakt er namelijk een mooi materiaal van: paddestoelenleer. Paddestoelenleer is zijdezacht, 100% plantaardig en biologisch afbreekbaar. Het wordt dan ook volop gekocht door allerlei modeontwerpers die er o.a. tassen, schoenen en horlogebandjes van maken. Zou jij het dragen?

Life Materials

Life Materials is een website die alleen natuurlijke materialen verkoopt. Zo kan je in hun webshop bijvoorbeeld papier vinden van bananenbladeren en garen van cipres en brandnetels. Dat laatste klinkt nogal kriebelig, maar volgens hen is het een fijn en goed alternatief voor linnen en katoen. Naast garen en papier kan je ook paddestoelenleer op hun site vinden.

Paddestoelenleer

Muskin Paddestoelenleer
De naam voor paddestoelenleer is MuSkin. Het is 100% plantaardig en zo zacht dat het het beste te vergelijken is met suede. Volgens dit filmpje wordt het gemaakt door een bepaalde soort schimmelsoort in een vorm te laten groeien. Het duurt ongeveer een week om MuSkin van 2,5 centimeter breedte te laten groeien. Er komen geen chemische stoffen aan te pas en daardoor is het ecologisch verantwoord en ideaal voor toepassingen die je dicht op je huid draagt. Het materiaal is in de natuurlijke vorm niet waterproof, maar dat kan het wel worden door het met eco wax te behandelen. Paddestoelenleer wordt op dit moment vooral verkocht aan allerlei mode ontwerpers. Zo maakt ontwerper Kristel Peters er bijvoorbeeld gave schoenen van en een andere ontwerper maakte er deze tas van.
Paddestoelenleer is zo populair dat er op dit moment meer vraag is dan aanbod. Daarom zijn er plannen om de productie van het materiaal in de toekomst te vergroten. Wij zijn benieuwd!

Verder lezen?

Een tijdje terug schreven we een artikel over innovatieve materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van leer van fruit, kleding van koeienpoep of bier van regenwater? Klik op de afbeelding hier onder om daar meer over te lezen.
Fruitleather

Over de schrijver

4 gedachten over “Deze schoenen zijn gemaakt van paddestoelenleer”

  1. Pingback: Wat zijn de duurzame alternatieven voor leer? - hetkanWEL

  2. Pingback: Draag jij straks een jas van bio-leer? 5 alternatieven voor leer op een rij.

Reacties zijn gesloten.