Ga jij de strijd aan met verspilling? Draag dan met kerst dit parfum

Een geur laat zien wie je bent, of wie je wilt zijn. Het geeft je zelfvertrouwen, als je weet dat je lekker ruikt, of als vrienden jouw geur herkennen. Van een goed parfum kun je elke dag genieten, maar dan wil je er wel een zonder schadelijke stoffen. Het parfummerk RUIK ontwikkelde drie parfums, waarmee je pas echt lekker ruikt.
Geef een cadeau met impact deze feestdagen
Met de feestdagen is een nieuw parfum het perfecte cadeau om te geven, of om te krijgen natuurlijk. Het is een product dat je niet zomaar koopt, maar waar je goed over nadenkt. Je gaat het per slot van rekening (bijna) elke dag dragen.

Check de ingrediënten

Bij het kopen van een nieuw parfum probeer je verschillende geuren uit en laat je je misschien ook een beetje verleiden door de fles en verpakking, maar kijk je ook wat voor ingrediënten erin zitten? Waarschijnlijk niet, want je zou je rot schrikken. Veel lekkere luchtjes zitten bomvol chemische stoffen, zoals oplosmiddelen, Ftalaten, UV-filters en kunstmatige conserveringsmiddelen. Die zijn slecht voor je lichaam én het milieu. RUIK ontdekte dat er ondertussen natuurlijke geuren verloren gaan waar je de lekkerste parfums mee kunt maken.

Afval is de oplossing

Drie jaar geleden ontwikkelde RUIK het eerste parfum. Dit heette VERSCHIL een frisse geur gemaakt van geredde sinaasappelschillen. Daarna volgde DEN, een geur gemaakt van de kerstboom van de Dam. Met het nieuwe parfum KNOP red jij de liefdevolle geur van afgedankte rozenknoppen. Naast de lekkere geuren klopt alles aan de producten. Van het productieproces tot de verpakking.

Een parfum van rozenknoppen

KNOP is gemaakt van rozenknoppen. Tijdens de rozenteelt gooien de telers de niet-bruikbare knoppen gewoon bij het groenafval, terwijl deze juist heerlijk ruiken. Voor de telers zijn de knoppen een reststroom, maar RUIK zag het als een unieke kans voor een nieuw product. De afgedankte knoppen verwerken ze nu handmatig tot een heerlijk parfum. Uiteraard zonder schadelijke ingrediënten.

Volledig duurzaam

Ook de verpakking van het parfum is mooi vormgegeven en duurzaam. Elk parfum zit in een glazen flesje en een verpakking van 100% gerecycled papier. De dop is een echte eyecatcher, handgemaakt van gerecyclede frisdrankdoppen. Zo klopt het hele product.
Benieuwd welke geur bij jou past? Shop dan een van deze impactvolle parfums via de online parfumwinkel van RUIK.

Over de schrijver