Parkeerplaats wordt milieuvriendelijk paradijs

Bron: Lower Columbia Collega (Flickr.com)

Op vrijdag 16 september vindt het jaarlijkse internationale milieu-event ‘World Park(ing) Day’ plaats. Op die dag worden parkeerplaatsen omgebouwd tot alles wat men kan bedenken. Alles mag, zolang het maar niet op een parkeerplaats lijkt. Bijvoorbeeld aan een huiskamer of zelfs een dierenkliniek. De organisatoren van dit evenement zeggen dat parkeerplaatsen schadelijk zijn voor het milieu: “Ze dragen bij aan toename van het verkeer, verspilde brandstof en vervuiling.”

Internationaal evenement
World Park (ing) Day vind zijn oorsprong in het jaar 2005 in San Francisco. Leden van kunstatelier Rebar wierpen geld in de parkeermeter voor twee uur, zonder hun auto op die plaats te parkeren. Vervolgens veranderden ze de parkeerplaatsen in een klein openbaar park. Sindsdien is het omtoveren van dergelijke stukjes asfalt uitgegroeid tot een internationaal evenement . Het vindt nu plaats in ongeveer 183 steden in 30 landen.

Clean up the world
Niet alleen parkeerplaatsen worden dit weekend omgetoverd, er gebeurt nog meer. Van 16 tot 18 september zullen mensen over de hele wereld deelnemen aan activiteiten om aandacht te vragen voor het milieu. Dit is een onderdeel van het, door de VN gesteunde, ‘Clean Up the World’-programma. Naar schatting zullen zo’n 35 miljoen vrijwilligers participeren in milieuvriendelijke acties over de hele wereld.

Bron: independent.co.uk, parkingday.org

Lees ook
Vrolijk en groen de herfst door met duurzame paraplu’s
Nederlanders willen meer ontwikkelingshulp
Schrijf mee aan de troonrede

1 reactie op “Parkeerplaats wordt milieuvriendelijk paradijs”

Reacties zijn uitgeschakeld.