Een lekker herfstig dessert gemaakt van restjes peer

Panna Cotta
Peer Panna Cotta. Foto: Eigen Archief

Enkele weken geleden liet ik jullie perenschillen bewaren na het maken van stoofpeertjes. Vandaag ga ik daar een heerlijke panna cotta met peer smaak van maken. Dit recept is een klassieker in de Italiaanse keuken en betekent niets meer dan: ‘gekookte room’. Een simpele methode om heel veel verschillende nagerechten te maken. Je kan namelijk alle smaken toevoegen aan de room en vervolgens gelatine toevoegen. Praktisch is dit het recept voor een panna cotta. Benieuwd hoe ik deze herfstige versie met peer smaak ga maken? Het recept vind je hieronder.


Ingrediënten:
– perenschillen (van minimaal 4)
– 450 ml slagroom
– twee eetlepels rietsuiker (optioneel)
– 5 blaadjes gelatine
– een beetje kaneel ter garnering

How to panna cotta met peer smaak?
Pak een pan en doe daar de perenschillen, de slagroom en de rietsuiker in. Zet de pan op het vuur en laat de slagroom aan de kook brengen. Wanneer de slagroom kookt haal je de pan van het vuur en laat je je vloeistof afkoelen. Voeg ondertussen 5 blaadjes gelatine toe en roer meteen met een roerijzer om de gelatine goed te laten oplossen.

Zeef het mengsel wanneer je merkt dat de gelatine is opgelost (geen plakkerige klonten meer in de room). Je kan ervoor kiezen om de perenschillen ook toe te voegen aan de panna cotta, maar ik heb er nu voor gekozen om dit niet te doen. Doe de gezeefde slagroom in kleine glaasjes en laat dit opstijven in de koelkast. Na een uur of twee heb je heerlijke dessertjes. Een kleine tip: doe ietwat kaneel op de bovenkant, zodat je een echt herfstdessert!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Another Wasteless Week.

Over de schrijver