Peerby wil Spotify van spullen worden

Peerby, De Spotify Van De Spullen


Peerby streeft al een paar jaar naar een wereld waar mensen spullen delen in plaats van nieuw kopen. Eerder dit jaar haalden ze binnen 4 dagen maar liefst 2 miljoen euro op met een crowdfundingsactie. Dit indrukwekkende bedrag gaan ze investeren in het ontwikkelen van een duurzaam verdienmodel. Sinds kort kan je via Peerby namelijk ook spullen van je buren huren in plaats van lenen. 
Voor de Wereld van Morgen sprak Hugo van der Spek, marketingmanager van Peerby, over de evolutie van dit bijzondere deelplatform. Hugo: “De afgelopen jaren leerden wij ontzettend veel en vonden wij onszelf steeds opnieuw uit. Dat eerste, snelle leren, is een van cruciaal belang wanneer je een totaal nieuwe dienst ontwikkelt met een ambitieus doel. In ons geval iedereen toegang bieden tot de overvloed aan spullen om ons heen. Daarop terugkijkend hebben we gedurende onze reis prachtige aannames bevestigd zien worden. Mensen helpen elkaar graag door spullen te delen. Tegelijk leerden we steeds beter een breder publiek beroep te laten doen op de spullen van een ander. Dit resulteerde in honderd duizenden ontmoetingen over de wereld en een enorme besparing aan grondstoffen. Daar is het hele team maar wat trots op.”

Van lenen naar huren

“Peerby Go, onze service waarbij je spullen kunt huren, is aan de Peerby leendienst toegevoegd nadat we zagen dat wanneer je een groter publiek bereiken wilt, daarbij gegarandeerde beschikbaarheid, gemak en betaalde, verzekerde diensten horen. Bij beiden diensten maken we gebruik van dat wat er al is doordat de spullen afkomstig zijn van buren. Wij scharen dat onder collaborative economy. Wij noemen onszelf wel eens een laboratorium voor deeleconomie, bestaande uit een team gedreven mensen dat ernaar streeft om een slimmere manier van consumeren te ontwikkelen. Dit doen we door middel van constant technische, sociale en logistieke experimenten die ons helpen te ontdekken hoe we de wereld van morgen kunnen vormgeven.”
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

1 gedachte over “Peerby wil Spotify van spullen worden”

 1. Is het zinvol steeds alles te centraliseren…dus een groot ‘bedrijf’ die alles wat de ‘gewone’ consument zelf kan regelen, overneemt?
  Wat doet deze meneer van der Spek met 4 miljoen euro?
  Tweede hands spullen verhuren? Huh?
  Ik heb eerder de indruk dat dit weer iemand is, die zich met de natuurlijke processen wil bemoeien.
  Net als taxi uber, net al b n b…etc.
  Ophouden met het centraliseren en kanaliseren van de mogelijkheden over die een burger vrij zou moeten beschikken. Niet alles moet onder controle staan.
  Dus, ik zie geen enkel voordeel aan zo een bedrijf/website, behalve dat er ene van der Spek opeens veel geld heeft.

Reacties zijn gesloten.