People’s Climate March: Amsterdam sluit aan bij grootste KlimaatMobilisatie ooit

People'S Climate March. Origineel: Http://Bit.ly/1Medehl
People’S Climate March. Origineel: Http://Bit.ly/1Medehl
Wereldwijd komen zondag 21 september miljoenen mensen samen voor de People’s Climate March. Van New York tot Seoul en van Berlijn tot Melbourne wordt de grootste klimaatmobilisatie ooit zichtbaar. Aan de vooravond van de internationale klimaattop in New York komt men ook in Amsterdam samen met alle mensen die een leefbare en rechtvaardige wereld willen, ook voor toekomstige generaties.

Deze mensen zijn zelf al aan de slag maar eisen, van overheden en anderen met macht, dat zij ook doen wat nodig is om de aarde leefbaar te houden. Zo’n 100 maatschappelijke organisaties, waaronder Urgenda, zullen aanwezig zijn evenals diverse geloofsgemeenschappen en politici.

Het meest pregnant op dit moment is de voortrazende klimaatverandering die alleen nog tijdig vertraagd kan worden als we nu samen stevige actie ondernemen. Van regeringsleiders wordt verwacht dat ze de urgentie onderkennen en er eindelijk naar gaan handelen, zoals je kunt zien in deze video:

Mars naar de kade van het IJ voor het slotevent
Tientallen groepen lopen, rijden of varen zondag 21 september naar de kade van het IJ bij het EYE Film Museum in Amsterdam waar het slotevent vanaf 18.00 uur zal plaatsvinden op initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda. Zo’n 100 maatschappelijke organisaties zullen aanwezig zijn evenals diverse geloofsgemeenschappen en politici. Betrokken burgers van Friezen tot Rotterdammers, leden van lokale energiebedrijven, MKB-ers en studenten. Van MVO Nederland tot Oxfam Novib, van WNF tot de Groene Grachten en van Fossiel Vrij NL tot de Duurzame Jonge 100.

“De muur tussen de ‘gewone mens’ en de ’activist’ moet afgebroken worden. We zullen allemaal onderdeel moeten worden van de beweging die leidt tot een volhoudbare en rechtvaardige samenleving en circulaire economie voor iedereen. Ook de muur tussen ‘de wetenschapper’ en ‘de activist’ mag worden geslecht. De beste wetenschappers op het gebied van klimaatverandering zijn vaak het meest ongerust. Maar velen durven dat niet hardop uit te spreken. Het wordt tijd voor veel meer scientivists. Er staat te veel op het spel!” aldus Urgenda directeur Marjan Minnesma in haar duurzame troonrede.

Bijzonder lichtsignaal
Tijdens het slotevenement treden op het podium aan het IJ bijzondere mensen op. Cabaretier Freek de Jonge samen met Professor transitiemanagement Jan Rotmans. DJ’s Isis en The Flexican & Sef, de Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho, protestsongs uit de theatervoorstelling Barricade, Florian Wolff en de lancering van de Song4Change met het Nederlands Blazers Ensemble. Aanwezigen kunnen bij de bijzonder installatie Versnellen of Verzuipen over water lopen, mits ze snelheid maken.
Uiteindelijk wordt met alle aanwezigen een bijzonder lichtsignaal naar New York en de rest van de wereld gestuurd. “Om alles te veranderen, hebben we iedereen nodig”, aldus de organisatie.

Over de schrijver

2 reacties op “People’s Climate March: Amsterdam sluit aan bij grootste KlimaatMobilisatie ooit”

  1. Pingback: Waarom ik zondag meeloop met de People's Climate March » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.