Heerlijk Peruaans aardappelrecept met restjes uit de oven

Peruaanse Aardappel In mijn zoektocht naar nieuwe anti-food waste recepten kwam ik laatst op een wel heel bijzonder recept, namelijk: de Peruaanse aardappel. Het kwam voorbij in een televisieprogramma van de BBC waarin ze de Peruaanse cultuur nader onder de loep namen. Raad eens? Zij gooien 0,0 voedsel weg! Gewoon, omdat … Tjah, waarom eigenlijk ook wel? Eén van die recepten die langs kwam was deze Peruaanse aardappel. Een aardappel die gevormd is van leftover aardappel. Snap je het nog? Bekijk mijn recept hieronder of mijn filmpje waarin ik haarfijn uitleg hoe dit moet:

Recept voor Peruaanse aardappel

Benodigdheden:
– minimaal 3 leftover aardappelen
– kliekjes en/of leftover saus voor de vulling

Hoe doe je dit?
Dit recept is eigenlijk heel simpel. Wat je nodig hebt zijn leftover aardappels, hiervan maak je puree of stamppot. Deze stamppot lepel je in je handpalm en smeer je uit met een lepel.

Vervolgens voeg je een sausje of een kliekje toe bovenop de aardappel. Met je andere hand lepel je nog een beetje aardappel over het geheel, zodat je 3 lagen hebt. Aardappel – kliekje – aardappel. Vervolgens klei je de aardappel met je handen naar de vorm van een nieuwe aardappel. Zorg dat de naden goed gesloten zijn en dat de inhoud in de aardappel verpakt zit.

Stop de nieuwe aardappel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden C° en klaar is Kees.
Succes met dit simpele recept!

Leestip:

[author_bio]

Over de schrijver