Peterselie en kamille effectief tegen kanker

Pquegg, Flickr.com
Pquegg, Flickr.com

Wortels zijn goed voor je ogen, van hete peper word je slank en peterselie en kamille helpen tegen kanker. Dat laatste ontdekten onderzoekers van het Ohio State University’s Comprehensive Cancer Center. Zij vonden in peterselie en kamille het stofje apigenine, dat de groei van borstkankercellen tegen kan gaan.

Van kankercel naar gewone cel
Volgens de onderzoekers doodt apigenine de kankercel niet, maar verandert hij de samenstelling ervan. Cellen die zich ontwikkelen tot kankercellen splitsen zich over het algemeen op twee manieren. Hierdoor kan de kanker groeien. De apigenine zorgt er in samenwerking met proteïnen voor dat de cellen zich weer uitsluitend op de normale manier kunnen splitsen, waardoor de kankercellen verdwijnen of in ieder geval gevoeliger worden voor chemotherapie. Hierdoor kunnen achterblijvende cellen beter bestreden worden.

Strategie tegen kanker
Volgens onderzoeksleider Andrea Doseff laten de resultaten van dit onderzoek zien waarom gezond eten zo belangrijk is: “We zien hier dat het positieve effect op de gezondheid te maken heeft met deze voedingsstof, die invloed heeft op veel verschillende proteïnen. Op die manier herstelt het het normale profiel in kankercellen. Wij denken dat dit klinisch gezien een belangrijke impact kan hebben in het opstellen van een effectieve strategie tegen kanker.”

Bron: ENN

Lees ook:

Laat je vrienden opbeuren door daklozen
World Ocean Day geeft unieke kijk op onze oceanen
4 alternatieve manieren om te ontbijten uit de wereldkeuken

1 reactie op “Peterselie en kamille effectief tegen kanker”

Reacties zijn uitgeschakeld.