ASN Bank en Natuur & Milieu starten petitie voor 900% groei in aantal zonnepanelen

Natuur & Milieu en de ASN Bank zijn een petitie gestart. Zij willen dat Minister Kamp zonne-energie blijft stimuleren. In 7 jaar tijd moet het aantal installaties van zonnepanelen op Nederlandse daken groeien van 100.000 nu naar 1.000.000 in 2020. Het is volgens de twee organisaties belangrijk dat zonnepanelen gevrijwaard blijven van energiebelasting, ook als de zonnepanelen niet op het eigen dak liggen. Dan kunnen ook huurders en huiseigenaren met een ongeschikt dak profiteren van zonnestroom.
Lees ook
Hier moet je op letten als je zonnepanelen koopt
BTW aftrek over zonnepanelen: domper, voordeel of hoax?
Dit is wat de ASN Bank en Natuur & Milieu vragen aan Minister Kamp:

Zorg voor zekerheid

Voer een consequent beleid en geef duidelijkheid over de energiebelasting, subsidies en het terugleveren van energie, ook voor de lange termijn. Alleen zo ontstaat de zekerheid dat een investering in zonnepanelen kan worden terugverdiend.

Vrijstelling van energiebelasting voor alle zonnestroom die consumenten zelf opwekken

Iedereen moet kunnen profiteren van de zon, ook mensen die geen eigen dak hebben. Ook als zonnepanelen op een ander dak staan, moet de opgewekte stroom vrijgesteld zijn van energiebelasting, net als bij panelen op het eigen dak.

Zorg dat iedereen mee kan doen

Stimuleer dat mensen samen zonne-energie gaan opwekken in hun eigen buurt. Neem belemmeringen hiervoor weg. Want samen energie opwekken levert driedubbel rendement: milieuwinst, bewustwording en nieuwe contacten tussen mensen in de buurt.
Hier kun je de petitie ondertekenen

Over de schrijver