Philips stoot consumentenelectronica-tak af en focust op duurzaamheid

Philips Van Houten Duurzaam Beleggen E1359627963961
Philips heeft deze week bekend gemaakt zijn laatste deel van consumentenelektronicatak aan het Japanse Funai  te verkopen voor 150 miljoen euro. Philips wil met deze stap zich meer concentreren op gezondheid, welzijn en duurzaamheid.

Deze consumentenelectronicatak, ook wel de divisie Lifestyle entertainment bestaat uit de onderdelen Audio, Video, Multimedia en Accessories.De overeenkomst vertegenwoordigt opnieuw een belangrijke stap in de herinrichting van het portfolio van de sector Consumer Lifestyle, en de omvorming van Philips tot marktleider op het gebied van gezondheid en welzijn”, aldus Frans van Houten, CEO van Philips.
Van Houten meent dat steeds minder geld valt te verdienen met audio- en videoapparaten. “Het is een business die al een tijdje aan het krimpen is door de verschuiving van interesse van de consument naar mobiele telefoons en computers.”
Bron: Ikbelegduurzaam.nl
Lees meer over duurzaam sparen & beleggen
Shell en Goldman Sachs ‘winnen’ Public Eye Award
Beleggersvereniging focust op belastingontduiking Nederlandse multinationals
ING biedt klanten goedkope zonnepanelen
Ikbelegduurzaam is een initiatief van Mariëtte Beunders (24), student bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Met nieuwsartikelen, columns en weekoverzichten brengt zij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen.

2 reacties op “Philips stoot consumentenelectronica-tak af en focust op duurzaamheid”

Reacties zijn uitgeschakeld.