Nooit meer zonnebrand dankzij pilletje van koraal

Beach
Bron: Marlies Sienot

Iedereen weet dat zonnebrand gevaarlijk is. Uit een onderzoek, gedaan door de Amerikaanse Mayo Clinic, blijkt dat één op de vijf mensen huidkanker krijgt. Je loopt zelfs nog meer risico wanneer je meer dan vijf keer in je leven verbrand bent geweest. Maar er gloort hoop aan de horizon: wetenschappers van de Royal Institution in Londen zijn bezig met de ontwikkeling van een pil die dé manier wordt om je te beschermen tegen de gevolgen van UV-straling.

Inspiratie uit de natuur
Wetenschappers raakten geïnspireerd door het Great Barrier Reef in Australië. Ze bestudeerden de wijze hoe het zichzelf beschermt tegen gevaarlijke zonnestralen. Het blijkt dat het koraal een eigen ‘zonnescherm’ produceert en daarmee de schadelijke straling weert.

Het antwoord
Mark Birch-Machin, professor aan de Universiteit van Newcastle, zegt over de ontwikkelingen: “We moeten betere manieren vinden om zonnecrèmes in de huid te krijgen. Pillen kunnen hierop het antwoord zijn.” Hoogstwaarschijnlijk zal binnen vijf jaar het gebruik van zonnebrandcrèmes en lotions verleden tijd zijn. Maar voorlopig zullen we het nog moeten doen met natte zomers en vette crèmes.

Bron: healthylives.nl, nrcnext.nl

Lees ook:
Zo zon je gezond en veilig
De uitdaging: weg met de plastic tas!
Eet als een holbewoner: vermijd tarwe

1 gedachte over “Nooit meer zonnebrand dankzij pilletje van koraal”

Reacties zijn gesloten.