Pitbull krijgt medaille voor twee keer redden baasje

Fox 5
Fox 5

De pitbull Titan heeft afgelopen een medaille gekregen omdat hij het leven van zijn baasje redde. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurde; ook vorig jaar sloeg Titan alarm toen het mis ging met zijn baasje. Daarvoor kreeg hij eerder al de titel ‘Neighbor of the Year’. Met zijn acties wist hij bovendien een derde plek te veroveren voor de National Dog’s of Valor Award, een prijsuitreiking die honden beloond die uitzonderlijke moed getoond hebben.

Agressief
Vorig jaar juli verrichtte Titan zijn eerste heldendaad. Zijn baasje Gloria Benton was herstellende van een rugoperatie en haar man John wilde net naar zijn werk gaan, toen Titan voor de deur sprong en John niet weg liet gaan. Titan leek zelfs agressief te worden, iets dat volgens de Bentons helemaal niet in zijn karakter zit. Naar de opdracht om bij Gloria te blijven, had Titan niet geluisterd. Omdat dit zo vreemd overkwam, besloot John bij zijn vrouw te gaan kijken. Daar bleek dat ze een hersenbloeding gekregen had en gevallen was. Tijdens die val was haar schedel gebroken. John besloot Gloria direct naar het ziekenhuis te brengen, waar de dokter aangaf dat als Titan er niet geweest was, Gloria waarschijnlijk niet meer geleefd had.
Nachtwaker
Acht weken geleden volgde de tweede heldendaad, toen John om half 5 ‘s morgens door Titan gewekt werd. John zag al snel dat zijn vrouw niet meer in bed lag en vond haar in de badkamer; ze was weer gevallen en had haar heup en een ander bot gebroken. Iets dat gezien haar conditie ook weer slecht af had kunnen lopen. De Bentons zijn blij met de eer die Titan toebedeeld heeft gekregen. Volgens hen is het belangrijk dat mensen weten dat ook pitbulls hele trouw maatjes kunnen zijn.
Bron: Huffington Post
Lees ook:
Hollandse broers geven bamboe voor hun billen
Smartphone voorkomt dat je wordt overreden
Oorlogswees wordt succesvolle balletdanseres