Plakkies

Plakkies

Nederlanders zijn een vreemd volkje. Ze leven niet naar het weer, maar naar de maanden. Zie je, de maand September is vaak de mooiste, warmste maand van het jaar. Maar de Nederlander ziet enkel het begin van de herfst. Dus, 25 graden of niet, de sjaals worden weer uit de kast getrokken, de laarzen (gaan die überhaupt ooit de kast in?) gaan weer aan…Want het is “winter”.
Omgekeerd gebeurt hetzelfde, in Maart zie ik al de eerste korte rokjes verschijnen, want het is “zomer”, ook al is het 10 graden, het is zomer en dus kunnen de slippers ook weer uit de kast.

Nederlanders lijken wel in het verkeerde land geboren. Het is een blote voeten volk. Het kan vriezen, het kan dooien, als de kalender aangeeft dat de zon misschien weer gaat schijnen, gaan de slippers aan. Volgens mij groeien ze ergens rond 21 Maart automatisch uit de voeten van al die zonaanbidders en in September vallen ze, als een rijpe schil, van hun voeten.

Maar ondertussen erger ik mij mateloos aan de geïrriteerde blikken die ik krijg op de bushalte in Maart als ik, met mijn Franse bloed, nog met een sjaal om sta. Als die scannende ogen met een schok laarzen aan mijn voeten constateren met 10 graden boven nul. Bemoei je met je eigen schoeisel!

Voor al die Nederlanders die vastgegroeid zitten aan hun slippers van Maart t/m September zijn er nu slippers met een toepasselijke naam: Plakkies.
Met Plakkies help je de inwoners van sloppenwijken in het Zuid-Afrikaanse Durban aan een baan en steun je de stichting KidsRights. En gezien de zolen gemaakt worden van oude autobanden help je ook nog het milieu.

Ik zeg massaal aan de Plakkies gaan, maar a.u.b. wel in maanden dat het zonder doktersadvies kan.

Over de schrijver

3 reacties op “Plakkies”

  1. Pingback: Plakkies « Enter a girls mind…

Reacties zijn uitgeschakeld.