Plankgas! aflevering 1: de oer-Hollandse brandstof die niemand kent

Groengas Documentaire Plankgas! Foto: Plankgas
Groengas Documentaire Plankgas! Foto: Plankgas
Schoner rijden, dat willen we allemaal wel. Zo ook journalist Marie-Claire van den Berg. Ze ging op zoek naar een brandstof die het milieu zo min mogelijk belast en kwam uit bij groen gas. Volgens verschillende onderzoeken is rijden op groen gas samen met de elektrische auto de schoonste manier van rijden. En het is ook nog eens de helft goedkoper dan benzine! Maar waarom rijden er dan zo weinig mensen op groengas? Kloppen die onderzoeken wel of zit er een addertje onder het gras? Waar komt dat groene gas eigenlijk vandaan? In Plankgas! gaat Marie-Claire op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Over klimaatneutrale koeienscheten, de kracht van rottend afval, een Porsche die op poep rijdt en een overheid die er een potje van maakt.
De komende weken kun je de zoektocht van Marie-Claire hier volgen in iedere keer een nieuwe aflevering van 5 minuten. Die zoektocht begint bij de elektrische auto, want dat is toch het eerste waar je aan denkt als je groener wilt rijden. Maar bij Marie-Claire loopt dat niet helemaal zoals ze had gehoopt….

Bron: Plankgas!
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Plankgas: documentaire over oer-Hollandse brandstof die niemand kent

Over de schrijver

1 gedachte over “Plankgas! aflevering 1: de oer-Hollandse brandstof die niemand kent”

  1. Lijkt mij ook, dat groengas voorlopig het meest milieuvriendelijke/duurzame alternatief voor benzine als autobrandstof is. Ik zal de komende video's met interesse volgen.

Reacties zijn gesloten.