Plant gezocht of aangeboden? Permies is een Marktplaats voor planten en zaden

Een soort Marktplaats voor (eetbare) planten, moestuinen en voedselbossen: sinds kort bestaat het. Permies is een website waar vraag naar en aanbod van alle soorten planten en zaden (en vaak ook materiaal voor in de tuin) samenkomen. Bianca Bode, initiatiefnemer van Permies, zag op Facebook steeds meer groepen ontstaan voor het ruilen, verkopen of zoeken van planten en zaden. Ze dacht: dit kan beter. HetkanWEL sprak met Bianca.

“Als je iets op Facebook plaatst, zakt het heel snel naar beneden. Je kunt het niet meer terug vinden en ook niet op locatie zoeken”, vertelt Bianca. “Ik dacht: ik ga iets maken waar vraag en aanbod op één plek samenkomen.” In een Facebook-groep over permacultuur deelde ze haar idee, waarop ze veel enthousiaste reacties kreeg. “Blijkbaar was ik niet de enige die behoefte had aan zo’n website, er was veel animo voor.” Haar voorliefde voor het kweken van groente en kruiden viel samen met haar beroep als it’er. “Ik dacht: nu moet ik het ook goed doen, dus heb ik een website in elkaar gezet.”

Op locatie zoeken

Bianca had na twee dagen al zo’n 100 gebruikers. Dat aantal groeit iedere dag gestaag. “Iedereen kan een advertentie plaatsen met een foto van wat hij of zij wil weggeven, ruilen of verkopen. Anderen kunnen op de kaart zoeken en zien dat bij hen in de buurt iets wordt aangeboden of gezocht.” Het is niet de bedoeling dat grote bedrijven gaan adverteren, benadrukt Bianca. “Met de website wil ik particulieren met elkaar verbinden en mensen enthousiasmeren voor permacultuur.”

Toekomstplannen?

Vooralsnog heeft Bianca geen concrete plannen met de website. “Ik wil eerst kijken of er voldoende behoefte aan is. En als het nodig is, mag het zeker groter worden. Dan ga ik ervoor zorgen dat dat kan.” De eerste reacties zijn in ieder geval lovend. “Ook in België leeft de website al. Daar is men erg druk met het uitwisselen van planten.” Tot nu toe is Bianca nog niet veel tijd kwijt aan de website en werkt ze gewoon fulltime. “Ik ben nu voornamelijk bezig met het onderhoud, maar dat kost me niet meer dan 2 uurtjes per week. We zullen zien hoe het zal gaan!”

Wist je dat er ook een Funda voor tiny houses bestaat? Op de website TinyFindy kunnen mensen tiny houses en woonlocaties voor deze woonvorm zoeken én aanbieden.

Over de schrijver

1 gedachte over “Plant gezocht of aangeboden? Permies is een Marktplaats voor planten en zaden”

  1. Een interessant initiatief. De vraag die mij hier bezighoudt is, hoe voorkom je als organisatie/bedrijf, een uitwas van invasieve exoten op deze marktplaats?

Reacties zijn gesloten.