Plantaardig eten: zó zorg je voor een gezonde en diverse maaltijd

Foto: Lisette Kreischer
Foto: Lisette Kreischer
In Nederland worden jaarlijks meer dan 550 miljoen dieren gefokt in de vee-industrie. Dit heeft niet alleen een negatieve impact op het welzijn van dieren, maar brengt ook grote schade toe aan het milieu en onze gezondheid.
“Het breekt mijn hart als ik zie hoe we met dieren omgaan”, zegt Lisette Kreischer, schrijver van plantaardige kookboeken. Ze vervolgt: “ We kunnen niet zo door gaan met z’n allen. Door plantaardig te eten kunnen we de wereld van de toekomst juist mooier maken. We kunnen de negatieve impact op het milieu verkleinen, onze gezondheid vergroten, het welzijn van dieren bevorderen en tegelijkertijd genieten van een heerlijke keuken. ” Maar wat als je besluit plantaardig te gaan eten? Hoe zorg je er dan voor dat je een gezonde en diverse maaltijd op tafel zet?
Een frisse start
Als je de keuze maakt om je voedingspatroon te veranderen is het belangrijk om dat goed voor te bereiden. Een nieuwe hobby begin je ook niet zonder dat je gemotiveerd, geïnformeerd en voorbereid bent, dus waarom zou je dat met je voeding wel doen? “Het belangrijkste is om je motieven helder te hebben.” vertelt Lisette Kreischer. “Als je diep van binnen voelt dat je andere keuzes wilt maken, dan kan je er voor gaan.”
Maak dus een lijstje van je motieven en je missie, lees je goed in of kijk een documentaire over het onderwerp. Zo krijgt je nieuwe start een stevige bodem. Lisette Kreischer: “Ik geef vaak de film Cowspiracy als tip. Zelfs de meest fanatieke vleeseters willen spontaan plantaardig eten. Je zult moeten loslaten wat je hebt gekend, maar je krijgt er zoveel moois voor terug.”
Een nieuw boodschappenlijstje: zo krijg je genoeg voedingsstoffen binnen. Lees verder op de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

3 gedachten over “Plantaardig eten: zó zorg je voor een gezonde en diverse maaltijd”

  1. Pingback: Stel een capsule wardrobe samen en combineer 37 items tot 80 outfits

  2. Helemaal eens!! Wij hoeven geen dieren te eten en te martelen ! Eet jaren geen vlees en ben nog steeds heel goed en ben blij dat niemand dood moet voor mij !

    1. Ook een echte oogopener is de documentaire Earthlings. Ik ben nu al een tijdje veganist en moet zeggen dat het verrassend genoeg zeer gemakkelijk is om enkel plantaardig te eten. Ik voel me steeds opgewekt en barst van de energie. Voor mij nooit geen vlees of zuivelproducten meer!

Reacties zijn gesloten.