Je haar laten verven met plantaardige natuurlijke verf? Bij deze kappers kun je terecht!

Ik ken maar weinig mensen die, net zoals ik, nog nooit in de kappersstoel hebben gezeten voor een ander kleurtje in ‘t haar. Aan de ene kant is dat een goed teken, want ik ben tevreden over mijn haarkleur, maar aan de andere kant betekent het ook dat ik gewoon een watje ben. Hoe dan ook, eens moet de eerste keer zijn. Maar dan kies ik wél voor natuurlijke haarkleuring. Bij welke kappers kun je terecht voor plantaardige verf? Ik zocht ‘t uit!

De bekendste natuurlijke haarverf is henna, voor een rode look. Het blijft een maand of drie zitten en is gezond voor je haren. Wil je liever blond? Dan kun je experimenteren met kamille, water en een beetje goudsbloem. Het mengsel laat je een half uurtje intrekken en spoel je daarna uit. De bladeren van de walnoot halen de bruine tinten in je haren naar boven. Voeg de bladeren toe aan kokend water en laat het even doorkoken. Het mengsel hoeft maar een kwartiertje in te werken. Toch liever zwart? Ga dan voor zwarte thee-infusie. Het mag vrij geconcentreerd zijn. Laat ‘t 20 minuten trekken en zorg ervoor dat het minimaal een half uur inwerkt op je haren.

Een bezoekje aan de kapper

Zelf je haren verven met natuurlijke producten klinkt dus redelijk simpel, maar voor iemand die nog nooit haar haar geverfd heeft, is het toch net een stapje te ver. Ik ga liever naar een kapper die weet wat-ie doet. Maar welke kappers gebruiken plantaardige verf?

Adam Winger Kvvjmb3Iil8 Unsplash

Haarstudio Marijke, Amersfoort

Bij deze haarstudio kun je terecht voor plantaardige haarkleuringen met als eindresultaat een genuanceerde kleur die jouw eigen haarkleur accentueert. De kapsalon werkt met de producten van Oliebe. Mannen met een baard of snor kunnen hier ook terecht voor natuurlijke baardolie en baardbalm van Mister Bear Family. Deze producten bevatten geen parabenen en conserveringsmiddelen.

Henna Brownie’s, Amsterdam

In deze kapsalon (van Dianne te Mebel) wordt vooral gewerkt met henna, maar dat betekent niet dat je je haar hier alleen rood kunt verven. Je kan kiezen uit maar liefst 22 kleuren, maar je kunt ook meerdere kleuren laten mengen. Dianne te Mebel verkoopt de henna ook, zodat je thuis aan de slag kan. Je krijgt dan een hennamengsel met shea-butter mee dat in blokjes in een soort pasta verandert als je het thuis met warm water mengt. Hierdoor is het makkelijker aan te brengen dan de traditionele poeder die je met water moet mengen. 

De groene kapper, Amsterdam

Deze tip kregen we van één van onze lezers. “De kapper, een vriendelijke, oudere Palestijnse man, verft alleen met plantaardige materialen met henna als basis. Bij henna denken we meestal aan rood, maar alle natuurlijk kleuren van blond tot heel donker zijn mogelijk, ook zonder rood. Ik had een mix met o.a. walnoot en salie.” Ook hier, bij de Groene Kapper in Amsterdam Noord, kan je dus ook terecht voor plantaardige verf in alle kleuren.

Nature Hair Experience, Arnhem

Nature Hair Experience gebruikt de 100% natuurlijke producten van het merk Philip Martin’s. Het zijn organische producten die de haarconditie verbeteren. De producten verminderen en voorkomen haarproblemen.

Haarzuiver, Den Haag

Deze salon gebruikt producten die voor 100% bestaan uit gemalen planten. De kleur hecht aan de buitenste lagen van het haar, waardoor het eigen pigment en de conditie van het haar niet worden aangetast.

Puur Geknipt, Dordrecht

Deze duurzame kapper gebruikt ook de producen van Oliebe. Het resultaat van een kleurverandering met plantaardige kleuren is afhankelijk van de individuele natuurtint van de bezoeker en de inwerktijd. Het toepassingsgebied ligt tussen heel lichtblond en zwart.

Estilona, omgeving Enschede

Deze thuiskapster heeft een ecologische aanpak en gebruikt enkel puur natuurlijke en biologische producten. Je haren laten blonderen kan dus niet, maar verven met plantaardige kleurstoffen is wel mogelijk. De kleuringen bestaan voor 100% uit gemalen planten en ondergaan geen chemische bewerking.

Haarstudio Corine, Goes

Volgens Corine worden veel haar- en huidproblemen veroorzaakt door reguliere verzorgingsproducten met chemische ingrediënten, zoals parabenen. Om die reden gebruikt deze haarstudio uitsluitend producten op natuurlijke/biologische basis.

Frishaar, Groningen

Deze persoonlijke kapsalon van Sylvia Hovingh is gespecialiseerd in haarkleuringen op natuurlijke basis. De producten waarmee wordt gewerkt zijn uitsluitend natuurlijk en milieuvriendelijk.

Bewust Astrid, Maastricht

Astrid, de eigenaar van deze kapsalon, werkt ook met de producten van Oliebe. Deze producten bestaan volledig uit biologisch gemalen planten, zoals rabarberwortel, rood sandelhout, berkenbladeren, oregano en salie.

Natuurkapper Meppel, Meppel

Deze kapper is in handen van Marijke. Ze heeft zich de afgelopen drie jaar gespecialiseerd in 100% natuurlijke haarkleuringen en producten. Alle producten die in deze salon worden gebruikt, zijn gezond voor het haar en de hoofdhuid, duurzaam en niet schadelijk voor het milieu. De producten zijn dierproefvrij en beschikken over het BDIH-keurmerk en EKO-keurmerk.

Salon Dignity, Middelburg

Deze milieuvriendelijke kapsalon wilt laten zien dat modern en gezond werken heel goed samengaan. Het team werkt enkel met producten die gecertificeerd zijn, zoals Oliebe, Logona, Kpourkarite en Sante.

Green Charms, Nijmegen

Voor haarkleuringen gebruikt Green Charms ook de producten van het merk Oliebe. Het heeft geen chemische toevoegingen, de kleuringen zijn tegelijkertijd ook een kuur voor je haar en het dekt grijs haar. De plantaardige verf is dus ook geschikt als je last hebt van allergieën of haaruitval of een chemokuur ondergaat.

Saucha, Nijmegen

Saucha kapper in Nijmegen heeft een heel stappenplan om van chemische haarverf over te stappen op natuurlijke verf en zo de natuurlijke gezondheid weer in je haar te brengen. Saucha is afkomstig uit de yoga filosofie en betekent zuiver. Je kan deze kapper ook via een formulier op de site contacten als je vragen hebt over bepaalde producten, want soms is het lastig te bepalen of iets nou wel of niet 100% natuurlijk is.

Puur Couleur, Noordbergum (Friesland)

De gouden regel van deze salon is: gebruik alleen producten op je lichaam die je bij wijze van ook op zou kunnen eten. Je kunt er terecht voor plantaardige haarkleuringen, maar ook voor speciale (natuurlijke) behandelingen die de hoofdhuid helpen herstellen.

FAIR4HAIR, Rotterdam

Bij deze kapper is het mogelijk om je haren te verzorgen en laten verven met natuurlijke ingrediënten. FAIR4HAIR heeft nog wel een aantal producten achter de hand (om ervoor te zorgen dat de wensen van alle bezoekers uitkomen) die synthetische stoffen bevatten, maar wel zo min mogelijk het milieu belasten.

Amber Hair, Rotterdam

Deze kapsalon werkt uitsluitend met natuurlijke haarkleurings- en verzorgingsproducten. Alle producten zijn dierproefvrij en voorzien van het EKO-keurmerk en BDIH-keurmerk.

Ginger, Utrecht

Voor het wassen, knippen en kleuren gebruikt Ginger fairtrade producten met biodynamische ingrediënten en ondersteunt daarmee meer dan 800 gemeenschappen in het Amazonegebied Afrika, Indochina en Australië. Voor haarkleuring gebruikt deze kapper de producten van Oliebe. Deze zijn 100% plantaardig en worden aangelengd met heet water en soms een scheutje biologische appelazijn. Walnootschalen, bessen, koffie, kamille, kurkuma en cacao zorgen voor de juiste kleur.

Wildgroei, Utrecht

In Utrecht heeft botanische kapper Carolien in 2020 haar zaak Wildgroei geopend. Ze knipt drie dagen in de week en gebruikt de rest van de tijd om botanische haarverzorgingsproducten te maken in haar atelier. Dat doet ze met behulp van een koperen ketel, waarin ze planten en kruiden uit de omgeving stoomt.

Bio Beauty Store, Zwolle

Met chemische haarkleuringen is alles mogelijk, maar het is wél heel schadelijk voor je hoofdhuid en haren. Bio Beauty Store werkt daarom uitsluitend met natuurlijke plantenkleuring. Hier zitten geen hormoonverstorende ingrediënten in en het zorgt ervoor dat je haar meer glans krijgt en versterkt.

Weet jij nog een kapper die haar kleurt op basis van plantaardige verf? Laat het ons dan weten door hieronder een reactie achter te laten. 
Lees hier onze tips voor mooi, natuurlijk haar.

Over de schrijver

43 gedachten over “Je haar laten verven met plantaardige natuurlijke verf? Bij deze kappers kun je terecht!”

  1. *Huis van Groen*
    Huis van Groen is een natuurvriendelijke kapperszaak met zelfstandige groene kappers, gevestigd aan de Weimarstraat in Den Haag sinds 2007.

Reacties zijn gesloten.