PlantBottle Coca-Cola nu ook in Nederland

Plant Bottle CokeCoca-Cola introduceert vandaag haar PlantBottle in Nederalnd. Deze fles bestaat voor 22,5% uit planten en voor 25% uit gerecycled plastic. De PET-fles is er nu voor de 500ml PET-flessen van Coca-Cola, Coca-Cola light en Coca-Cola Zero. In 2020 wil het bedrijf alle flessen wereldwijd hebben vervangen voor de PlantBottle. De verpakking is volledig recyclebaar en weer een stuk duurzamer dan de vorige fles. Dit jaar zijn nog 37 miljoen van deze flessen verkrijgbaar in de Nederlandse winkelschappen.

John Brands, Algemeen Directeur Coca-Cola Enterprises Nederland zegt: “We zijn enthousiast over de PlantBottle, omdat deze hetzelfde oogt, werkt en op dezelfde manier gerecycled kan worden als de traditionele PET-fles. Het grote verschil zit echter in de kleinere ecologische voetafdruk die de nieuwe verpakking achterlaat, waarmee we bijdragen aan een duurzamere aarde.”
 
Afval als grondstof
Coca-Cola ziet verpakkingen niet als afval, maar als waardevolle grondstof voor hergebruik. Het bedrijf is dan ook altijd op zoek naar manieren om haar verpakkingen nog duurzamer te maken om op die manier het milieu minder te belasten. Lichtere verpakkingen door efficiënt gebruik van grondstoffen, recycling, hergebruik van verpakkingsmateriaal én hernieuwbare grondstoffen zijn hiervoor belangrijk.

 

 

 

Samenwerking met Wereld Natuur Fonds
Ook het Wereld Natuur Fonds is positief over de verandering. Suzanne Apple (Vice President Wereld Natuur Fonds): “Coca-Cola heeft de kracht om een markt te transformeren. De introductie van PlantBottle™ is een geweldige stap in de richting van een milieuvriendelijkere PET-fles. We werken met veel plezier samen met Coca-Cola en haar partners om duurzaamheid en innovatie verder te integreren in de gehele productieketen.”

Trace your Coke
Wil je zelf eens kijken wat er allemaal gebeurt bij de frisdrankenproducent? En wil je kijken wat jij kan doen om nog duurzamer te zijn? Kijk eens op Trace Your Coke. Hier kan je precies zien hoe groot Coca-Cola’s voetafdruk is en jouw eigen voetafdruk is per drankje en wat jij en Coca-Cola kunnen doen om het te verlagen! Vergelijk het ook meteen met een biefstuk, een biertje of een uurtje surfen op het web.

 


Lees ook:

Over de schrijver

2 reacties op “PlantBottle Coca-Cola nu ook in Nederland”

 1. Het is 2011 en de wereld zit verre van ideaal in mekaar.
  Wat ook wel weer positief is want dan worden we uitgedaagd om er iets aan te gaan doen.
  Wat Coca-Cola laat zien is betrokkenheid en dat maakt het verschil.
  Dat hebben ze al laten zien in de manier waarop ze zich mengden in het wereldwijd watermanagement en hun samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF).
  Wat het commentaar van Roshana betreft. Ze zal ongetwijfeld verwoorden wat meer mensen denken.
  Lees maar eens ' De noodzakelijke revolutie'
  En John Brands zegt toch duidelijk "Het grote verschil zit echter in de kleinere ecologische voetafdruk die de nieuwe verpakking achterlaat, waarmee we bijdragen aan een duurzamere aarde.”
  Ik ben er blij mee!

 2. Wat voor planten worden er dan voor gebruikt en moeten die planten daar dan niet ook voor geteeld worden?

  En waarom anders dan geen 100 procent plantaardig "kunsstof"?

  Plastics lekken (door zuren, hitte en zouten) altijd in je drinken… Dus het blijft ongezond.

Reacties zijn uitgeschakeld.