Zo houd je je planten in leven

Zo houd je je planten in leven

Je geeft ze water, licht en liefde, maar dan gaan de blaadjes hangen en weet je dat het te laat is. Planten, hoe houd je ze in leven?
Een probleem waar Suzanne van Straaten ook mee worstelde en met haar bedrijf Sprinklr een slimme oplossing voor vond.

Het zaadje werd geplant

Sprinklr selecteert bijzondere en duurzaam gekweekte kamer- en buitenplanten en bezorgt die bij haar klanten thuis. Als klant krijg je direct toegang tot de Sprinklr App, die helpt bij de verzorging van de planten. Het idee voor Sprinklr ontstond toen Suzanne naar een spreker luisterde over meer groen in de stad.
Dat beeld plantte een zaadje bij Suzanne. ‘Van het idee van een groene stad werd ik zo blij, maar mijn eigen huis en tuin waren eigenlijk helemaal niet zo groen. Waar lag dat aan? Ik realiseerde me dat ik tot mijn grote verdriet regelmatig planten om zeep hielp. Ik vond het moeilijk om ze goed te verzorgen.’ Ze bleek niet de enige met het probleem en begon na te denken over mogelijke oplossingen.
Lees hoe het Suzanne en haar bedrijf Sprinklr is vergaan op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver