Plastic Whale vist al vijf jaar binnen het net

Afbeelding: Plastic Whale
Afbeelding: Plastic Whale


Plastic Whale begon vijf jaar geleden als de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met een missie: ‘s werelds wateren plasticvrij maken door waarde te creëren met plastic afval. Ze begonnen met een échte designersloep gebouwd van meer dan 10.000 gerecyclede plastic flessen uit de Amsterdamse grachten. Ondertussen is de plastic vloot uitgebreid en zijn ze nóg een onderneming gestart. We spraken oprichter over zijn prachtige projecten.

Een terugblik

“Ik ben Plastic Whale 5 jaar geleden gestart met een uitdaging: het bouwen van een boot van plastic afval. Daarbij nodigde ik iedereen uit om mij te helpen, want ik had nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. En ik wist niets van plastic. Sindsdien is mijn leven radicaal veranderd, in alle opzichten. Duizenden mensen hebben inmiddels een bijdrage geleverd en zijn we inmiddels de eerste professionele plastic fishing company ter wereld met een vloot van 7 sloepen gemaakt van Amsterdams Grachtenplastic.”

Amsterdam en Rotterdam

“De activiteiten in Rotterdam zijn net opgestart, maar de eerste events zijn daar ook al georganiseerd. Er is daar een erg gedreven team bezig om meer en meer mensen te betrekken. Zij worden met veel enthousiasme door de lokale bewoners, ondernemers en overheid ontvangen, dus dat belooft veel. Rotterdam is natuurlijk een hele andere stad dan Amsterdam en dat maakt het juist zo leuk. Het maritiem district en de rivier de Rotte zijn prachtig en erg verrassend.”
.

Over de schrijver

1 gedachte over “Plastic Whale vist al vijf jaar binnen het net”

  1. Pingback: Dankzij 'trashpacker' Tijmen ruimen jongeren wereldwijd afval op

Reacties zijn gesloten.