Plastic cel maakt fabrieken en huizen tot zonnekrachtcentrales

Vroeger bouwden we daken van riet, morgen bouwen we daken van zonnecellen. Tenminste als het aan Konarka Technologies en ThyssenKrupp Steel ligt. Beide bedrijven slaan de handen ineen om daken en andere bouwelementen te integreren met zonnecellen. Zo worden huizen en fabrieken van energieslurpers tot zonnekrachtcentrales.

Konarka is de maker van Power Plastic, een materiaal dat zonlicht omzet in elektriciteit. Anders dan traditionele zonnepanelen van silicium is Power Plastic gemaakt van organische, niet-metalige zonnecellen. Oftewel: van plastic.

Organische zonnecellen zijn minder efficiënt dan zonnepanelen van silicium, maar zijn flexibeler, lichter en vaak goedkoper.

Zo ook Power Plastic. Het materiaal kan geïntegreerd worden met (stalen) daken en andere bouwelementen van ThyssenKrupp. Hoe precies, is niet duidelijk, maar vermoedelijk zal het als een folielaag over het staal gelegd worden. Bijkomend voordeel is dat het “zonnedak” van ThyssenKrupp en Konarka geen extra montage vergt en geïntegreerd kan worden in het productieproces .

Bron: solarserver

Foto: BASF, Flickr

Lees ook

Quiz: test je kennis van de toekomst

Geld verdienen met zonne-energie

Zonnepanelen zijn een begin, maar vieze fabrieken verbieden helpt pas echt

Over de schrijver

1 reactie op “Plastic cel maakt fabrieken en huizen tot zonnekrachtcentrales”

  1. Een wazig bericht "minder efficiënt dan zonnepanelen… lichter en vaak goedkoper." Hoeveel minder, lichter en soms ook duurder?
    "bouwen we daken van zonnecellen" maar "vermoedelijk zal het als een folielaag over het staal gelegd worden". Bouwelement of toegevoegde deklaag?

    Met zo'n vage berichten stijgt weer de Google zoekbelasting!

Reacties zijn uitgeschakeld.