Pleidooi voor les over eerwraak

Bron: Alaskan Dude (Flickr)

Turks-Nederlandse kinderen moeten op de basisschool structureel les krijgen over geweld tegen vrouwen en eerwraak. Daar begint de mentaliteitsverandering onder alle Turken, denkt de HTIB, de Turkse arbeidersvereniging.

Volgens HTIB-voorzitter Mustafa Ayranci denkt nog een grote groep Turkse mannen in termen van familie-eer, die bepaald wordt door het (kuise) gedrag van vrouwen. “Ik schrik er soms van dat ik jonge mannen uit de derde of vierde generatie hoor zeggen dat ze liever een vrouw uit Turkije willen, omdat de vrouwen hier ‘verpest’ zouden zijn. Dan hebben ze blijkbaar klakkeloos de ideeën van de eerste en tweede generatie overgenomen.”

Bron: Spitsnieuws

Lees ook:
We mogen best trots zijn op de integratie in Nederland
Na een groene imam is er nu ook een roze

Over de schrijver

2 reacties op “Pleidooi voor les over eerwraak”

  1. Wat is eerwraak? Over welke eer hebben we het hier? Verliest een Turk of Marookaan of welke andere primitieveling dan ook, juist niet zijn eer als hij (altijd is het een "hij") een zwakke vrouw vermoord. Een logesch denkend mens vindt dat natuurlijk wel.! Wat zijn dat voor een mensen, die dat doen. Die horen hier toch niet thuis! Dat zijn toch vroeg-middeleeuwse opvattingen. Waarom wijzen de media niet op deze onzin.Dat kan bijvboorbeeld gedaan worden door dit slag volk belachelijk te maken! En dat zij ze dan ook.

  2. Welke moslim of islamkenner kan mij helpen ? Ik wil graag een antwoord op deze vraag: ' Wie heeft ooit de "zwarte steen"verzonnen ? Die staat niet in de Koran vermeld. Waar zegt Allah dat deze steen vereerd moet worden? "
    Is dit geen godslastering ? Een steen vereren ?
    Graag een eerlijk en logisch antwoord! Dus s.v.p. geen verwijzingen naar andere religies of drogredeneringen.
    Weet Roshana misschien een antwword, die weet nogal veel , vindt ze zelf. Of anders de geleerde M.ter Borg. Ik ben zeer benieuwd naar het (hopelijk eerlijke en begrijpelijke )antwoord.!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020