Poep-Up Store

De Poep-Up Store maakt wasbare luiers weer hip

Het leven van kersverse ouders werd in één klap een stuk makkelijker met de komst van de wegwerpluier. Babybilletjes waren weer schoon en droog in een poep en ’n scheet. Maar de productie en recycling van luiers is alles behalve eenvoudig en zelfs schadelijk voor het milieu. Sanne Schotting promoot de komende weken een alternatief: een wasbare luier die in niets lijkt op de versie van vroeger. Wij spraken met Sanne.
Begin december opende Sanne haar Poep-Up Store aan de Zwaanhals in Rotterdam. Het is de komende weken hét domein voor wasbare luiers. Sanne: “De wasbare luier van nu heeft niks meer te maken met de natte lap van vroeger. Het is een mooi, nieuw en makkelijk product. Ik wil het hip maken.”

Bah!

De wasbare variant heeft nu nog een stoffig en vies imago, omdat men denkt aan de saaie, arbeidsintensieve luiers van vroeger. Die moesten in een emmer weken en in de kookwas, maar dat hoeft met de moderne luier allemaal niet meer. ‘Ik wil geen poep in de wasmachine waarin ik ook mijn kleding was!’ is een veel gehoorde eerste reactie. Maar je hoeft niet bang te zijn voor een stinkende wasmachine, benadrukt Sanne.
Lees meer over de positieve impact van wasbare luiers op het milieu en het bezoekadres van de Poep-Up Store bij Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver