Recept: chique aardappelpuree uit de oven

Pomme DuchessesKen jij dat, dat je aardappelen kookt en je er toch teveel over houdt? Het is lastig om goed in te schatten hoeveel aardappels je nodig hebt. Echter, het weggooien van die aardappelen, dat is dat weer zonde. Gekookte aardappelen kun je namelijk voor veel gerechten gebruiken. Sowieso kun je het in de koelkast zetten voor een dag later, maar vandaag laat ik je een heel chique recept zien. Namelijk: pomme duchesses, dat een duur woord is voor gestampte aardappel uit de oven. Uiteraard op de dag voor Kerstmis in een Kerstmis uitvoering! Misschien nog een leuke tip voor morgen juist de dag na Kerstmis?

Ingrediënten:
– 500 gram aardappelpuree
– 2 eieren
– optioneel: kruiden voor de smaak

How to?
Mocht je alleen aardappelen hebben die over zijn en nog geen stamppot, stamp dan de aardappelen eerst fijn. Het is wel aan te raden om dit te doen zonder schil. Dit is wel mogelijk, maar is niet bevordelijk voor de structuur van de stamppot. Voeg vervolgens het ei toe en de eventuele smaakmakers (kaneel, citrusvocht en peper en zout bijvoorbeeld)

Stop vervolgens de stamppot in een vormpje, een kerstvormpje bijvoorbeeld op een ovenplaat.

Bak dit vervolgens voor circa 20 minuten op een voor verwarmde oven van 180 graden Celsius. Succes met dit mooie recept voor pomme duchesses.

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Another Wasteless Week.

Over de schrijver