Geen waste deze Halloween met dit recept voor pompoenpitten

PompoenpittenHalloween staat voor de deur. Misschien heb je al een pompoen bewerkt in een lampionhouder of ga je dat nog doen. Eén ding dat veel mensen altijd doen bij het bewerken van een pompoen is het volgende: boven de prullenbak de zaadlijst er uit lepelen en deze direct weggooien. Vanaf nu ga jij dat niet meer doen, want hiervoor heb ik een geweldige tip. Stop het weggooien van pompoenpitjes, want met dit recept zit je ‘s avonds lekker met een bakje nootjes pompoenpitjes te snacken!

Pompoenpitten roosteren

* Deze tip heeft Nederlandse ondertiteling. Deze is te activeren door op het filmpje te klikken, deze af te spelen in YouTube en op het knopje te drukken dat naast het knopje van het geluid zit.

Ingrediënten:
– pompoenpitten
– ovenplaatje

How to?
Zoals je van mij gewend bent is het recept enorm simpel. Wanneer je de pompoen gaat snijden, pak je een lepel en lepel je alle pitjes uit de pompoen in een bakje. Pluk met je handen de oranje draden van de pitjes af en was zonodig de pitjes na mocht er enorm veel oranje smurrie op zitten.

Plaats de pitjes op een ovenplaatje en zorg dat deze niet over elkaar liggen. Hierdoor zullen ze minder goed bakken in de oven. Strooi een beetje zout over de pompoenpitjes. Niet voor de smaak, maar om meer vocht uit de pitjes te onttrekken.

Doe de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Laat de pitjes minimaal 20 minuten roosteren/bakken.

Na het roosteren laat je de pompoenpitjes afkoelen. Bewaar ze in een glaasje met een deksel. Zorg er wel voor dat het dekseltje een gat heeft, zodat er zuurstof bij kan. Anders kan het vocht van de pitjes niet weg, waardoor de pitjes gaan schimmelen.

Et voila, zo heb je een ideale Halloween snack: pompoenpitten uit de oven!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

2 gedachten over “Geen waste deze Halloween met dit recept voor pompoenpitten”

Reacties zijn gesloten.