Popcorn is gezonder dan fruit en groenten

Jessica.diamond, Flickr.com
Jessica.diamond, Flickr.com

Zin in een gezonde snack? Kies dan voor een bak popcorn in plaats van wortels, komkommer of appels. Popcorn bevat namelijk veel meer antioxidanten dan veel groente- en fruitsoorten. Uiteraard moet de popcorn dan wel gegeten worden zonder zout, olie, boter, suiker en andere lekkere toevoegingen die minder goed voor de lijn zijn.

Polyfenolen
Dat popcorn veel gezonder is dan veel soorten groenten en fruit bleek uit een onderzoek van Joe Vinson, een scheikundeprofessor aan de University of Scranton. Hij was ruim tien jaar geleden ook al de eerste die ontdekte dat chocolade belangrijke voordelen voor de gezondheid had. Volgens het onderzoek van Vinson bevat popcorn veel polyfenolen. Dit zijn antioxidanten  die energie geven en zorgen voor een hogere vetzuurverbranding. Een portie popcorn bevat 300 mg polyfenolen, terwijl een portie fruit gemiddeld op 160 mg blijft steken. Een portie popcorn levert meer dan 70 procent van de dagelijkse hoeveelheid granen.
Bereiding maakt verschil
De manier waarop je popcorn klaarmaakt heeft invloed op de voedingswaarde. Kaal poffen levert de minste calorieën op. Poffen in een laagje olie is beter voor de pan, maar maakt de snack weer wat vetter. Magnetronpopcorn is vaak dusdanig bewerkt, dat dat nog minder gezond is. En als je popcorn alleen lekker smaakt met een flinke klont boter of een schep suiker, dan kun je alsnog beter gaan voor een wortel of een appel.
Bron: MNN.com
Lees ook:
Vegetariërs krijgen genoeg vitamine B12
Stap virtueel in duurzaam Nederland
Wetenschap dichtbij nieuwe oplossing voor obesitas

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020