Ninja tip tegen voedselverspilling: je eigen prei hergroeien

Prei Hergroeien
Hergroeide Prei. Eigen Archief.

De trouwe kijkers weten dat ik het enorm leuk vind om dingen te ‘hergroeien’. Zodoende probeer ik ook steeds meer producten uit om te zien of er nog leven in zit. Dit heb ik ondermeer al gedaan met rode pepers en met gember. Vandaag voeg ik een nieuw product toe aan mijn rijtje, namelijk: prei! Een prei is namelijk niet overleden wanneer je deze in de supermarkt koopt. Integendeel, het zit nog vol met leven. Zelfs zoveel dat het mogelijk is om een halve prei terug te krijgen door deze tip te volgen!

Zelf thuis prei hergroeien

* Deze tip heeft Nederlandse ondertiteling. Deze is te activeren door op het filmpje te klikken, deze af te spelen in YouTube en op het knopje te drukken dat naast het knopje van het geluid zit.

Ingredienten:
– Een glazen potje
– Een beetje water
– Het kontje van een gebruikte prei

How to?
Ik zeg altijd dat de tips die hier voorbij komen enorm simpel zijn en deze spant de kroon. Je kan dit namelijk niet fout doen. Het enige wat je hoeft te doen is het kontje van de prei terug in het water te zetten. Het is aan te raden om dit in een klein glaasje te doen, zodat de prei direct overeind staat.

Ververs het water om de twee dagen, want de onderkant van de prei gaat lichtelijk stinken (het is en blijft familie van de ui). Uiteindelijk zul je zien dat de wortels van de prei zullen groeien of dikker zullen worden. Vanaf dit punt kun je ervoor kiezen om de prei in de grond buiten te zetten of in een pot in de kamer. Op deze manier zal de prei nog meer doorgroeien.

Je kan er ook voor kiezen om het hergroeide deel van de prei te gebruiken in een maaltijd. Hiermee maak je helemaal de blits, door je gasten te vertellen dat je prei uit ‘eigen tuin’ gebruikt hebt!

Succes en ik zie graag foto’s verschijnen van jullie projectjes!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

5 gedachten over “Ninja tip tegen voedselverspilling: je eigen prei hergroeien”

  1. Pingback: Recept: Je wist niet dat dit ook nog kon met wortelloof » hetkanWel.nl

  2. Wat snijdt hij veel weg van de prei! Ik hou nooit meer dan een halve centimeter over aan het kontje. Zonde, want dat witte stuk is juist het sappigste en het malst.

Reacties zijn gesloten.