Primark: “Smeekbeden in labels over mensonterende arbeid zijn hoax”

Labels In Primark Kleding. Foto: Fashionlab
Labels In Primark Kleding. Foto: Fashionlab

Volgens Primark zijn de smeekbeden in de labels van hun kleding, die vorige week tot veel ophef leidden, een hoax. Na onderzoek concludeerde het bedrijf dat de twee labels die in kleding van een vestiging in Swansea, Wales, gevonden waren, geschreven waren door de zelfde persoon. De kledingstukken waren echter op twee verschillende continenten gemaakt.

‘Het is bijna onmogelijk voor te stellen dat labels die zo veel op elkaar lijken in de kleding zijn genaaid in de fabriek waar de kleding is geproduceerd’, stelt Primark. ‘Dit gezien het feit dat de kledingstukken zijn geproduceerd door verschillende leveranciers, in verschillende fabrieken op verschillende continenten.’

De labels waarin de teksten “Degrading sweatshop conditions” en “Forced to work, exhausting hours” geschreven stond, leidden vorige week tot een brede discussie over de werkomstandigheden in opkomende economieën zoals China en India.

Foto: Myles Dyer
Foto: Myles Dyer

De kous is nog niet helemaal af voor Primark. Het bedrijf onderzoekt nog een ander briefje uit een broek die in Noord-Ierland verkocht is. In het briefje wordt verteld dat Chinese gevangenen 15 uur per dag moet werken. Naast het briefje zat er ook een identiteitskaart uit een Chinese gevangenis in de broek.

Voor wie dit soort situaties wil vermijden; hier moet je op letten bij het kopen van duurzame kleding.

Bron: Trouw

Lees ook
Utrechtse kledingbibliotheek maakt overvolle kledingkasten verleden tijd
[adrotate group=”2″]
Top 5 onthullende feiten over de kledingindustrie

2 gedachten over “Primark: “Smeekbeden in labels over mensonterende arbeid zijn hoax””

  1. Pingback: Medewerkers Primark naaien noodkreten in kleding: 'Ik word gedwongen uitputtend lang te werken' | Hoax

  2. Pingback: Primark: “Smeekbeden in labels over mensonterende arbeid zijn hoax” | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.