Primeur: lokale energiecoöperatie Woerden levert zonne-energie met belastingkorting

Eerste Energiecoöperatie Levert Zonnestroom. Foto: Eneco
Energiecoöperatie In Woerden Levert Zonnestroom. Foto: Eneco
Willemien Tak uit Woerden is een van de eerste Nederlanders die gebruik maakt van de nieuwe regeling voor duurzame energieopwekking. Zij krijgt zonnestroom met belastingkorting van zonnepanelen die niet op haar eigen dak liggen. De lokale energiecoöperatie Solar Green Point Batensteinbad Woerden levert de stroom in samenwerking met Eneco.

Woensdag kreeg Tak een certificaat van haar 25 zonnepanelen uit handen van wethouder Bob Duindam. De panelen liggen op het dak op van het Batensteinbad, dat eigendom is van de gemeente Woerden. Maandag en dinsdag zijn hier 136 zonnepanelen geplaatst, waarvan er al 70 verkocht zijn. In totaal is er plek voor 200 panelen.

[adrotate group=”4″]

Vanaf 1 januari kunnen mensen die graag zonne- energie willen opwekken, maar zelf geen geschikt dak hebben, profiteren van een aantrekkelijk belastingvoordeel. In het energie akkoord is afgesproken dat alle leden van een lokale coöperatie die zonnepanelen plaatst op een geschikt dak in de buurt, korting op de energiebelasting krijgen. Deze korting bedraagt 7,5 cent (9 cent inclusief btw) per opgewekte kilowattuur stroom.

De deze week op het dak van het Batensteinbad in Woerden geplaatste zonnepanelen zijn het eerste concrete resultaat van deze nieuwe regeling.

Lees hier hoe de nieuwe regeling voor duurzame energieopwekking in je eigen buurt werkt.
In 7 stappen zet je zelf een energiecoöperatie op

Bron: Eneco

Over de schrijver