Problemen met Scheuten Solar zonnepanelen al veel langer bekend

Foto: wikimedia

Volgens de website polderpv zijn de problemen met Scheuten Solar zonnepanelen, waarbij een deel van de installatie in brand kan vliegen, al veel langer bekend. Gisteren was het op verschillende sites, waaronder hetkanWel, nieuws dat een aantal types installaties brandgevaarlijk zijn, en dat er al 15 gevallen van brand bekend waren. Polderpv wijst er echter op dat dit probleem al sinds 2010 bekend is, en dat er achter de schermen al langer aan de kwestie gewerkt werd. Het faillissement van Scheuten Solar in 2012 bemoeilijkt echter de oplossing.

Polderpv: “De problemen zijn al sinds 2010 bekend. In mei 2011 brandde een eerste grote installatie af van 110 kWp in de Franse regio Rhône-Alpes. Er werd wel aan de hardnekkige en lastig te tackelen materie gewerkt, maar het faillissement van de producent in februari 2012 maakte de zaken er niet makkelijker op. En de gevolgschades zullen mogelijk lang niet in alle gevallen “gedekt” blijken te zijn. Dat hangt sterk af van de contractuele bepalingen, en of getroffen systeembezitters verzekerings-technisch bezien goed zullen zijn gedekt. Ook hangen claims in de lucht, en de vraag is of de curator daar nog geld voor kan vinden.”
Voor een diepgaande verhandeling en technisch uitgebreide verhandeling over de problemen en wat er aan gedaan wordt, lees het hele artikel op Polderpv
Lees ook
Veel ondeugdelijke zonnepanelen op de markt. 7 tips om ze te vermijden
Dossier zonne-energie: alles over zonnepanelen, van hoeveel je verdient tot waar je ze kunt aanschaffen
De beste aanbieders van groene stroom

Over de schrijver

4 reacties op “Problemen met Scheuten Solar zonnepanelen al veel langer bekend”

  1. Problemen met Scheuten Solar zonnepanelen al veel langer bekend. En niet alleen dat. Het rendement (15%) en de noodzaak voor backup waren ook allang aangekaart. Maar gewoon genegeerd. Boontje komt om z'n loontje. En dit is nog maar het begin. xD

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020