Een professioneel knuffelaar vervult de behoefte aan contact

Wist je dat je 4 knuffels per dag nodig hebt om te overleven? En 8 knuffels voor ‘onderhoud’ en 12 voor persoonlijke groei? Maar wat doe je als niemand je die knuffels kan geven? Dan zou een professioneel knuffelaar uitkomst kunnen bieden. Een sessie helpt tegen stress, eenzaamheid en geeft je een gevoel van geborgenheid.

Helend en ontspannend

Dat een goede massage op zijn tijd ontspannend, of zelfs helend werkt, dat wist ik wel. Niets lekkerder dan iemand die je van top tot teen onder handen neemt en al je spieren los kneedt. Dat je ook kunt kiezen om je behoefte aan lichamelijk contact via een professioneel knuffelaar te vervullen, is nieuw voor me. Tijd om er eens in te duiken.

Knuffelwinkel

In Nederland zijn er verschillende professionele knuffelaars. Als we het AD mogen geloven was Linda Milder (toepasselijke achternaam ook voor dit vak) de eerste. De Amerikaanse Samantha Hess was haar inspiratiebron. Hess opende de eerste knuffelwinkel ter wereld en Milder vond dat in Nederland ook iedereen een knuffel zou moeten kunnen krijgen. Inmiddels volgden andere professionele knuffelaars in Nederland haar voorbeeld, die ook een opleiding kunnen volgen.

Jong en oud

De mensen die behoefte hebben aan een afspraak met een professioneel knuffelaar zijn heel divers. Van twintigers tot senioren; ze zijn allemaal op zoek naar oprechte aandacht door aanraking. Het zijn mensen die zich eenzaam voelen, last hebben van een beperking, of een ziekte, of een drukke baan, waarbij aanraking er wel eens bij inschiet. Het gaat bij professionele knuffelaars om echt om niet-seksuele aanrakingen. Als klant houd je ook gewoon je kleding aan en moet je een verklaring tekenen waarin je belooft je aan bepaalde gedragsregels te houden.

Bij een professioneel knuffelaar kun je kiezen voor een uurtje, maar langer is ook mogelijk. Afhankelijk van je behoefte en budget. Ik ben heel benieuwd hoe jij hier over denkt. Heb je ervaring met een professionele knuffelaar, of zou jij er behoefte aan hebben? Of juist helemaal niet? Laat je het weten?

Over de schrijver

6 gedachten over “Een professioneel knuffelaar vervult de behoefte aan contact”

 1. ik ben op het eigentijds festival in Elspeet wat niet meer bestaat,enorm geraakt door dat er veel mensen zijn die dit soort zaken willen en met een workshop van bijvoorbeeld bio dansa of tantra kun je meedoen. Het blijft natuurlijk zeer persoonlijk waar iemand precies behoefte aan heeft maar knuffels zijn belangrijk.
  Ikzelf vindt het fijn om mijn paard te aaien en verzorgen, hij kan er soms lekker bij gaan gapen.

 2. Een huisdier zoals een hond of poes kan ook heel goed je knuffelbehoefte vervullen. In de asiels zitten heel veel dieren, die zelf ook wel knuffel zouden willen ontvangen. En als het even kan een nieuw thuis. Dus iedereen met behoefte aan knuffels….overweeg eens een asieldier. De medewerkers hebben kennis van de karakters, en willen U graag helpen, een goede en weloverwogen keuze te maken.

  1. Hier zit ik, mét mijn lieve hondje naast me maar geloof nou maar dat het ‘beter dan niks’ is.
   Natuurlijk ben ik stapelgek op hem dat was ik ook op mijn honden toen ik nog getrouwd was. Maar nu ik 50+ ben en al jaren single zijn de knuffels van een mens er gewoon niet meer.
   Ik heb geen mensen om me heen met wie ik ‘on knuffeling terms’ ben om het zo te zeggen 😉
   En dat mis ik.. Zo erg dat ik pas -na 7 jaren niemand, ik wil geen relatie- een date heb gehad met een smakelijk uitziende man omdat ik de indruk had dat hij op seks, en dus knuffels voor mij uit was.
   Dat klopte, date 1 was om kennis te maken, date 2 ben ik naar zijn huis gegaan. Alles was perfect, HIJ was perfect, lief, netjes alles een dikke tien maarrrr: er werdt wel gekust, gesekst en dat was het. Geen knuffels.. hij was nerveus, overduidelijk maar eenmaal weer thuis wist ik: het was een misser wat mij betreft; niet even lekker tegen elkaar aan hangen ‘s ochtends maar rechtop zitten, wat ongemakkelijk en verder ook geen aai over mijn bol;
   andersom ontliep hij me bijna.
   Boodschap begrepen: alleen seks en een leuke avond maar ik zou geloof ik liever tien welgemeende knuffels krijgen van een vreemde die niet zo attent is verder.
   Ik zou wel een knuffel kopen maar niet van een uur. Liever een keer ‘uithuilen’ na een rotdag bij een compleet vreemde die me alleen maar vasthoudt. Wel een man, een vrouw is na 3 seconden ongemakkelijk voor mij; ook al is het absoluut niet seksueel getint.
   Ik heb trouwens nooit te klagen over aandacht, mensen vinden me over het algemeen aardig, aardiger dan ik zelf denk vaak maar knuffelen doen we hier niet. Alleen met familie een beetje maar als je die niet hebt.. overigens knuffelde ik ook nooit met mijn ouders vroeger. Ik had die behoefte wel, als meisje van 3, 4 jaar al. Kan me nog goed herinneren hoe graag ik op schoot wilde zitten maar dat mocht niet.
   Ik zat inderdaad wel áltijd met onze hond in 1 grote stoel, of een kat, of een konijn, of een cavia…. Daar heb ik veel troost aan gehad en nog steeds maar niet zo troostend is de gedachte dat deze hond over tien jaar écht niet meer leeft. Wie knuffelt me als hij sterft, net als toen mijn vorige hond overleed jaren geleden.. Eén buurman die ik amper ken omdat ik begon te huilen toen hij vroeg waar mijn hond was. Ik weet nog steeds hoeveel troost dat gaf.. ook hier geen seksuele bijbedoelingen, hij is nog jonger dan mijn zoon en gelukkig getrouwd.
   Voor zúlke knuffels zou ik grif betalen, dat kan een hond je niet geven omdat hij domweg niet kan praten. Het blijft een dier. Ook een dier dat veel verzorging nodig heeft, moet je op kunnen brengen in je eentje. Valt niet mee als je griep hebt en de hond moet toch echt naar buiten….
   Vorige week nog meegemaakt. En wat als je plots opgenomen moet worden, mijn grote angst ik kan geen opvang vinden. Toch wel zaken die je goed moet overdenken als het gaat om knuffeldieren om het zo maar even te noemen; een kat verhaart vreselijk, heeft een bak nodig en krabt ook onbedoeld toch vaak.
   Asielkatten zijn zelden of nooit schootkatten: wat een teleurstelling als hij je boedel kapot krabt en nooit eens bij je komen zitten. En ze worden soms wel 20, moet je daar nog aan beginnen als je zelf zeventig bent?
   Al met al goed voor je zo’n knuffel op z’n tijd, ben alleen benieuwd wat een knuffel van tien minuten zou kosten en of ik daar dan 2 uur voor in de trein moet zitten. Ik opteer voor een knuffelketen, ook op stations en winkelcentra!! Lijkt MIJ leuk werk, mijn knuffels binnen en geld toe 😉

 3. Wat een armoede dat je dit tegen betaling mag ontvangen. En idd izerina in verzorgingshuizen en vele andere huizen hebben ouderen een grote tekort aan knuffelcontact hierdoor is er zoveel eenzaamheid. Het is allemaal zo beladen geworden. Het wordt tijd dat het weer normaal wordt. Dus vooral blijven knuffelen allemaal. 😉

 4. Een heel goed initiatief. Ik heb ook behoefte aan een knuffel een paar keer per dag. Alsof mensen koelkasten geworden zijn. Ik zie gebrek aan liefde om mij heen. Daarom zijn zoveel mensen de weg kwijt.

Reacties zijn gesloten.