Profiteer in 2013 nog van belastingvoordelen voor elektrische auto’s

De Nissan Leaf. Foto: Tom Raftery, Flickr.
De Nissan Leaf. Foto: Tom Raftery, Flickr.

Een elektrische auto rijden is voor ondernemers nog aantrekkelijker, omdat zij in aanmerkingen komen voor speciale regelingen. Helaas gelden een aantal regels alleen dit jaar nog. Als je dus overweegt om een auto aan te schaffen, doe dat dan dit jaar nog.
Welke regels gelden nog en wat gaat er veranderen? De regels op een rijtje:
* Als je een auto wilt leasen betaal je in 2013 0% bijtelling. Vanaf 1 januari 2014 wordt dit 4% voor elektrische auto’s en 7% voor plug-in hybrides (mits de CO2-uitstoot onder de 50gr/km blijft). Dit geldt ook voor particulieren.
* Voor ondernemers is het rijden van een elektrische auto echter nog voordeliger. Ondernemers die een elektrische auto aanschaffen krijgen bijna 10% voordeel op de aanschafprijs doordat ze een Milieu Investerings Aftrek (MIA) voor ondernemers kunnen aanvragen.
* In 2013 komt de elektrische auto nog in aanmerking voor willekeurige afschrijving en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. 75% van de aanschafwaarde mag versneld afgeschreven worden en voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek geldt een maximum van 28%. Deze twee mogelijkheden zijn alleen van toepassing op auto’s die dit jaar nog op naam worden gezet.
* Auto’s die in 2014 op naam worden gezet mogen wel gebruik maken van de MIA-regeling. Deze wordt echter wel soberder. De VAMIL (willekeurige afschrijving) en KIA (KleinschaligheidsInvesteringsAftrek) voor elektrische auto’s is niet meer van toepassing.
Meer weten over financiële voordelen van elektrisch rijden en subsidies?
Lees het in ons Dossier Voordelig Elektrisch Rijden voor Ondernemers

Over de schrijver

1 gedachte over “Profiteer in 2013 nog van belastingvoordelen voor elektrische auto’s”

  1. "Vanaf 1 januari 2014 wordt dit 4% voor elektrische auto’s en 7% voor plug-in hybrides (mits de CO2-uitstoot onder de 50gr/km blijft). Dit geldt ook voor particulieren" -> Particulieren hebben geen bijtelling…..

Reacties zijn gesloten.