Programma Food Film Festival Amsterdam bekend

Still Uit My Name Is Salt, Food Film Festival 2014. Foto: Food Film Festival
Still Uit My Name Is Salt, Food Film Festival 2014. Foto: Food Film Festival
Het programma van het Food Film Festival 2014 is bekend. Met meer dan 35 films, 22 workshops, 8 gratis events, 2 feesten en heel veel lekker eten is het programma weer om je vingers bij af te likken.

Films

Heftige documentaires, grappige shorts en bizarre speelfilms: in elke categorie zijn bijzondere films over eten gemaakt. Food Film Festival selecteerde de beste van het afgelopen jaar. Om een paar hoogtepunten uit het filmprogramma te noemen: Hollandse Nieuwe gaat over de laatste twee Hollandse vissersschepen die nog op haring vissen. My Name is Salt schetst in prachtige beelden het harde leven van een Indiase zoutwinner in de woestijn. En de veelvuldig bekroonde documentaire A River Changes Course geeft inzichten in hoe globalisering enorme invloed heeft op het leven van kleine Cambodjaanse vissers en boeren.

Naast films kun je op het festival terecht voor verschillende workshops en evenementen, zoals Wildplukken in het Westerpark of een smaakseminar van smaakprofessor Peter Klosse.

Het Food Film Festival is in 2011 gestart als initiatief van de Youth Food Movement. De YFM is een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten, en zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem.
Het Food Film Festival wordt ondersteund door Oxfam Novib GROW, Rabobank en Gulpener. Wageningen UR is programmapartner.

Bron: Food Film Festival

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Rechtstreex: “Supermarkten kennen het verhaal niet achter hun producten. Wij wel”
Meest innovatieve boer ter wereld Joel Salatin komt naar Nederland

Over de schrijver

1 reactie op “Programma Food Film Festival Amsterdam bekend”

  1. Pingback: Red de rijke weide kaas houdt Nederlandse weides bloemrijk

Reacties zijn uitgeschakeld.