Provincie Drenthe dringt Emmen windmolens op

Windmolens In De Eemshaven, Groningen. Foto: Iivq / Tijmen Stam - Eigen Werk, Wikimedia Commons
Windmolens In De Eemshaven, Groningen. Foto: Iivq / Tijmen Stam – Eigen Werk, Wikimedia Commons
Burgemeester en wethouders van Emmen hebben “geen enkel begrip” voor het besluit van de provincie Drenthe om de zelfverklaarde windmolenvrije gemeente op te zadelen met 32 windturbines. Een kortzichtig en eenzijdig besluit, waar Emmen zich niet bij neerlegt, laat het college weten. Dit meldt Binnenlands Bestuur.

Drenthe maakte deze week bekend dat de provincie de regie overneemt in de verdeling van windturbines, omdat de gemeenten er zelf niet uitkomen. Coevorden is goed op weg, met plannen voor 40 megawatt (MW), maar Emmen liet de provincie deze zomer weten niet te willen meewerken aan het plaatsen van windmolens. De gemeente noemt zichzelf windmolenvrij.

Volgens gedeputeerde Henk van de Boer wil de provincie Drenthe ervoor zorgen dat inwoners in de toekomst niet alleen de lasten van een windpark ondervinden, maar dat zij ook kunnen meeprofiteren. ‘Daarbij denken we bijvoorbeeld aan financiële participatie of aan een Parkfonds waarbij initiatiefnemers van de windparken een fonds instellen en hierin jaarlijks structurele bijdragen gaan storten.’

Lees het hele artikel op binnenlandsbestuur.nl

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Duits windpark op zee Riffgat levert beduidend meer stroom dan verwacht
Verdienen aan de wind doe je zo

Over de schrijver

1 gedachte over “Provincie Drenthe dringt Emmen windmolens op”

  1. Pingback: Omwonenden windmolens willen sterrensysteem voor windparken » hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.