Prullaria wordt gift voor goede doel

Foto: kmoney56, Flickr

Ruim tien jaar werk ik bij een organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingswerk voor vakbonden. Voor dit werk moeten mijn collega`s en ik regelmatig op reis, vaak naar ontwikkelingslanden. Tijdens die reizen krijgen we vaak goed bedoelde relatiegeschenken.
Deze cadeaus belandden steevast in ons rommelhok. Tot op een dag een collega bedacht: zullen we deze ‘prullaria’ eens inzetten voor een goed doel? Zo gezegd, zo gedaan. 
Bij de jaarlijkse kerstbijeenkomst van onze organisatie verkochten we net zoveel loten als we relatiegeschenken hadden. De pronkstukken werden bij opbod via een veiling verkocht. We waren alles in één bijeenkomst kwijt!
Inmiddels is dit na twee jaar een mooie nieuwe traditie geworden. Het resultaat: het rommelhok is weer netjes opgeruimd en de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar bijvoorbeeld naar de achtergebleven familie van een vakbondsactivist die zijn land moest ontvluchten. Mooie kerstomgedachte!
Bron: omdenken.nl // Mario van de Luijtgaarden
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Lees ook
Man stopt 24 kamers in 1 mini-appartement
Omdenken: leraar eist dat leerlingen afkijken
Eersteklas oplossing voor racistische vliegtuigpassagier

Over de schrijver