Puma neemt de natuur mee in haar winst- en verlies rekening

Het beroemde sportkleding-merk Puma (B-score bij Rankabrand) heeft voor het eerst, als onderdeel van haar jaarrekening, een analyse gepubliceerd over de invloed die haar activiteiten hebben op het milieu.
Om het rapport op te stellen had Puma de hulp ingeroepen van accountancy kantoren Trucost en PriceWaterhouseCoopers. Deze kwamen na een aantal ingewikkelde berekeningen met een interessante conclusie: als Puma echt een compleet co2 neutrale voetafdruk zou willen hebben, dan zou het 145 miljoen euro per jaar moeten betalen aan ‘milieukosten’. Daar moet bij gezegd worden dat daarvan slechts €8 miljoen zijn toe te wijzen aan Puma’s operationele activiteiten (zoals kantoren, warenhuizen, logistiek etc), de overige 138 miljoen euro komen voor rekening van de transport-keten.

Met deze nieuwe inzichtelijke manier om milieukosten in kaart te brengen heeft Puma de ‘Guardian Sustainable Business Award‘ gewonnen. Puma zegt nu van plan te zijn om de volgende keer met een nog uitgebreider rapport te komen, eentje die dan ook ook zal kijken naar andere, met name sociale factoren, zoals eerlijke lonen.