Puma zoekt alternatief voor leer in laboratorium

864410551 Dc8259A263
Maakt Puma De Sprong Naar Leervrije Schoenen? Foto: Meanest Indian, Flickr

De bekende Duitse schoenenfabrikant Puma is op zoek naar alternatieven voor leer. Het bedrijf zocht vorig jaar precies uit wat de impact van zijn bedrijfsprocessen is op het milieu. Het bedrijf ontdekte zo het verminderen van het gebruik van leer de snelste manier was om de ecologische impact met een (schoen)maatje te verkleinen. “We weten allemaal dat vee en rundvlees tot de grootste uitstoters van broeikasgassen behoren”, aldus Jochen Zeitz, topman van Puman, in de Britse zakenkrant. “We moeten op zoek naar alternatieven, dat is volstrekt helder.”

De fabrikant is volgens de Financial Times op zoek naar een alternatief in het laboratorium: “Het moge gek klinken, maar misschien is er een economische manier om een leerachtige product te maken in een laboratorium. We kunnen de natuur niet meer voor ons leer laten zorgen.” De vraag is echter of een lange wetenschappelijke zoektocht wel nodig is. Er zijn al verschillende alternatieve materialen in de omloop, bijvoorbeeld schoenen gemaakt van gerecycleerde TV-schermen en plastic dopjes. Of misschien krijgen we na kweekvlees nu ook kweekleer.
Bron: nuzakelijk, Financial Times
Lees ook
Adidas maakt misstap met slavenschoene
Handig: Puma neemt je oude schoenen terug
Ethletic: vooral het verhaal achter de schoen is belangrijk

Over de schrijver

1 reactie op “Puma zoekt alternatief voor leer in laboratorium”

  1. Van natuurprodukt naar kunstprodukt voor minder milieubelasting. Vooral leuk voor aktivelingen op deze site, die ons het ene natuurprodukt na het andere aanprijzen

Reacties zijn uitgeschakeld.