PvdA europarlementariër Judith Merkies keert zich tegen schaliegas

Foto: judithmerkies.nl
Foto: judithmerkies.nl

Europarlementariër Judith Merkies keert zich tegen het pro-schaliegas standpunt van haar eigen partij. Gisteren bekende PvdA kamerlid Jan Vos dat hij voor schaliegas is, als het “schoon en veilig” kan. Merkies vindt dit nieuwe standpunt “veel te snel” gaan. Zij zal op het PvdA-congres van aankomende zaterdag een motie tegen schaliegas ondersteunen, waarbij de partij zich tegen schaliegas keert, “zolang de steun onder de bevolking laag is en de gevaren voor milieu en watervoorziening groot zijn.”
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Tweede Kamer laat zich verleiden door schaliegassprookjes
Wordt schaliegas onze volgende financiële zeepbel
“De toekomst ligt niet in boren naar schaliegas,” aldus Merkies. “Het kost meer dan het oplevert, voor het milieu, maar ook de economische effecten zijn onzeker. Daarbij zit niemand in het dichtbevolkte Nederland te wachten op een boortoren in de achtertuin. De toekomst van onze energie-infrastructuur ligt op de korte termijn in schonere overgangstechnieken, en op de lange termijn in echt duurzame oplossingen, zoals het steeds meer kleinschalig opwekken van schone energie in de buurt.”
Bron: weblog Judith Merkies

Over de schrijver

3 reacties op “PvdA europarlementariër Judith Merkies keert zich tegen schaliegas”

  1. ".. zit niemand in Nederland te wachten op een boortoren in de achtertuin"
    Hetzelfde argument gebruikt de PvdA tegen windmolens, wie hoor je daarover?

  2. De PvdA is zowiezo tegen "zolang de gevaren voor milieu en watervoorziening groot zijn". "Als het schoon en veilig kan," komt namelijk op hetzelfde neer.

Reacties zijn uitgeschakeld.