PVV: kerncentrale Dodewaard moet weer open

194066118 E1091A2439
De Kerncentrale In Dodewaard. Foto: Martin Bravenboer

De lijsttrekker van de PVV in Gelderland, Marjolein Faber, wil de Gelderse kerncentrale in Dodewaard weer heropenen. Windmolens zouden volgens Faber niet rendabel zijn. Minister Verhagen noemt de PVV plannen “ondoordacht”, aldus Omroep Gelderland.

Kerncentrale Dodewaard stokoud

De kerncentrale in Dodewaard sloot haar deuren in 1997. Volgens minister Verhagen is de centrale stokoud en niet geschikt om te heropenen. Verhagen is wel een voorstander van kernenergie. Hij wil vergunningen afgeven voor de bouw van nieuwe centrales.

Twee extra kerncentrales in Zeeland

Die vergunningen zijn o.a. bedoeld voor de energiebedrijven Delta en RWE, die twee nieuwe kerncentrales in Zeeland willen bouwen, naast de al bestaande centrale van Borselle. Delta wil haar centrale al in 2018 af hebben. Het is de vraag of dit zal lukken: de weerstand tegen kernenergie is groot, ook in het parlement.

PvdA kamerlid Diederik Samson twitterde in reactie op de PVV-plannen: “Stroom uit Dodewaard kostte in 1995 omgerekend al 10 eurocent. De PVV vindt dat rendabeler dan windmolens (9 eurocent)”.

Bron: energieraad, nu.nl, omroep Gelderland

Lees ook

Over de schrijver

3 reacties op “PVV: kerncentrale Dodewaard moet weer open”

  1. Nu wil ik absoluut niet pleiten voor kernenergie, maar als bestuurslid van BOLDOR plaats ik toch wel ernstige kanttekeningen bij de klakkeloze windmolenlobby. Kijk maar eens bij "uw ervaringen" op /www.boldor.nl
    Groeten, Tobi Ringeling

Reacties zijn uitgeschakeld.