Queen-gitarist verandert tuin in reservaat

Youtube
Youtube

Hoewel Brian May vooral bekend is als gitarist van Queen, hoopt hij dat zijn huidige werk een nog groter deel van zijn nalatenschap uit zal maken. De 64-jarige rocker zet zich al jaren in voor dieren en probeert de manier waarop dieren behandeld worden te veranderen. Daarom heeft hij zijn enorme landgoed in Engeland omgetoverd tot een reservaat voor dieren. Op het moment verzorgt hij daar 36 egels, 7 jonge dassen en 2 uilen.

Percy
Een van die egels is Percy. May kwam vorig jaar volop in de publiciteit toen hij zich het lot aantrok van deze egel, die gruwelijk mishandeld was door een Britse man. Het diertje was gebruikt als voetbal en verschillende keren geschopt. May nam Percy onder zijn hoede en inmiddels gaat het een stuk beter met hem. Helemaal de oude wordt hij waarschijnlijk nooit meer; de kans dat hij ooit nog voor zichzelf kan zorgen is minimaal.
Save Me
Het reservaat in de achtertuin en het verzorgen van Percy zijn slechts twee van de activiteiten waar May zich mee bezig houdt. Met zijn groep Save Me staat hij vooraan bij veel initiatieven op het gebied van dierwelzijn. Vooral vossen- en dassenjacht, twee traditionele Engelse sporten, zijn hem een doorn in het oog. “Dassen leven al veel langer in dit land dan wij, ze zijn hier al miljoenen jaren en vallen niemand lastig… wij denken dat we het enige ras op aarde zijn dat belangrijk is, maar dat is natuurlijk niet waar. Wij zijn dieren en we zijn duidelijk best belangrijk, maar dat zijn andere dieren ook. Ik denk niet dat we het recht hebben dieren te behandelen op de manier dat we dat nu doen.”
Bron: MNN.com
Lees ook:
Duurzame talenten opgelet: nu kun je een Wereldprijs verdienen
Wanneer stress je wél verder helpt
Stadsgroenten zijn helemaal niet zo gezond