“Bewuste consument kan beter waterijsje eten”

Waterijsje eten is milieuvriendelijker. Foto: Clappstar, Flickr
Waterijsje eten is milieuvriendelijker. Foto: Clappstar, Flickr
“It’s not easy being green” zong Kermit de Kikker al. En als je roomijsliefhebber bent, wil je onderstaande misschien liever even overslaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de milieu-impact van een waterijsje 10x lager ligt dan van een roomijsje met chocolade.

Het onderzoek is uitgevoerd door Questionmark, een organisatie die met een gratis app en website laat zien welke impact dagelijkse boodschappen hebben op mens, dier en milieu. Donderdag werden de resultaten van de nieuwste onderzoeken naar ijs, bier, frisdrank en water gepresenteerd.

“Wij willen consumenten de mogelijkheid geven om bewustere keuzes te kunnen maken in de supermarkt”, zegt directeur Charlotte Linnebank. “Met onze nieuwste resultaten zie je heel eenvoudig wat de impact van de verschillende producten is, zoals van water- of roomijs. Waterijs komt er gemiddeld genomen beter vanaf. Wel zie je een groot aantal roomijsproducten dat hoog scoort vanwege de biologische ingrediënten en duurzame labels. Er valt dus iets te kiezen!”

Het onderzoek dat Questionmark doet is omvangrijk. Zo is voor alleen al bier, frisdrank en water gekeken naar 200 ingrediënten, verschillende productie- of brouwprocessen, transportafstanden en verpakkingen. Questionmark heeft inmiddels ruim 24.000 producten onderzocht in de categorieën vlees, vleesvervangers, zuivel, eieren en chocolade. Gisteren werden 680 ijssoorten en ruim 1200 soorten bier, frisdrank en water aan de database toegevoegd.

Hier vind je meer informatie en kun je de app downloaden

Lees ook
[adrotate group=”1″]
DJ Gregor Salto wil heel Nederland op de been voor onderwijs in duurzaamheid
Zelf aardbeienijs maken zonder ijsmachine

Over de schrijver

1 reactie op ““Bewuste consument kan beter waterijsje eten””

  1. Pingback: “Bewuste consument kan beter waterijsje eten” | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020