Qugo: Nederlandse innovatie zoekt crowdfunders

Foto: Quco
Foto: Quco
De Qugo is een soort kruising tussen een elektrische fiets en een step. Het opmerkelijke product werd in Nederland ontwikkeld en gemaakt en als alles goed gaat komt er binnenkort een nieuwe versie op de markt — met hulp van crowdfunders.

Het bedrijf Qugo Europe BV hoopt 100.000 euro op te halen om de nieuwe serie te produceren. Voor de financiering van de productie maakt het bedrijf gebruik van Oneplanetcrowd, een Nederlands platform voor crowdfunding van duurzame producten.

Van de site: “De Qugo is een elektrisch voertuig bestemd voor 1 persoon. Door de compacte afmetingen in combinatie met een elektrische aandrijving is de Qugo bijzonder geschikt in de drukke stedelijke gebieden of voor gebruik op grote bedrijfslocaties. De drie wielen maken de Qugo stabieler dan vergelijkbare alternatieven met twee wielen. Een ingenieus kantelmechaniek zorgt voor een dynamische rijgedrag. Door de knie in de binnenbocht wat meer te buigen draait de Qugo vanzelf door de bocht, net als bij skiën. Dit maakt hem bijzonder wendbaar en bovendien leuk om op te rijden. De Qugo onderscheidt zich bovendien van de concurrentie door een Europese certificering, waardoor de Qugo in heel Europa op de openbare weg is toegelaten. De Qugo wordt volledig in Nederland geproduceerd, het bedrijf Qugo Europe BV is verantwoordelijk voor de productie en de distributie.”

Hier kun je de crowdfundingsactie bekijken.. Mocht je willen investeren, lees dan ook ons Dossier Crowdfunding. Dan weet je waar je op moet letten.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Zo geef je zonnepanelen kado, aan jezelf of aan anderen

Over de schrijver