Quiz: Test je kennis over voedselverspilling

Veel Nederlanders overschatten zichzelf. Zij denken dat ze alles weten over voedselverspilling. Maar niets is minder waar. Ben jij de uitzondering die de regel bevestigt? Ben jij wél een (anti-)voedselverspillingsexpert? Test je kennis met deze quiz:

[mtouchquiz 13]

Maak het Grote Keukenboek met 500 tips tegen voedselverspilling mogelijk

Er zijn al meer dan 175 mensen die meedoen. Investeer vanaf €25 en ontvang zelf dit mooie, kostenbesparende, superhandige keukenboek. We hebben nog zo’n 65 mensen om deze crowdfundingsactie een succes te maken! Wees er snel bij en zorg ervoor dat er nooit meer goed eten in de prullenbak verdwijnt.

Over de schrijver

6 reacties op “Quiz: Test je kennis over voedselverspilling”

  1. Pingback: Slechts een handvol inkoopkantoren bepaalt wat Nederlandse consumenten eten » hetkanWel.nl

  2. Ik vind de vragen over hoeveel benzine iets gekost heeft als je een kilo groente weggooit niet relevant bij de kennis over voedselverspilling. Ook de vraag over groente die NIET perse in het donker bewaard hoeven te worden is niet echt relevant. Een paprika kan best licht bewaard worden, de groene paprika wordt dan oranje of rood, maar dat is dan nog niet verspild, hij is gewoon eetbaar.Consumenten willen tips over wat ze direct kunnen doen met hun voedsel, ik denk dat DAT de essentie moet zijn. mensen bewust maken dat het voedsel wat gekocht is, ook daadwerkelijk opgegeten gaat worden. En een goede stap vooruit zou ook zijn dat er winkels komen waar de afgekeurde 50 % van het voedsel tegen gereduceerd tarief zou kunnen worden verkocht. zodat die kromme komkommer ook gewoon gegeten wordt…

  3. Bij de eerste vraag ontbreekt de toevoeging “per jaar”. Bospeen kan langer bewaard worden dan sperciebonen en broccoli is mijn ervaring. (en rechtop in bak met scherp zand buiten de koelkast verlengt de termijn ook. Nog te weinig uitgeprobeerd echter).

  4. Pingback: Quiz: Ben jij een anti-voedselverspillingsexpert? | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.